Temetéskor ti szoktatok aprópénzt helyezni a koporsóba?
Figyelt kérdés
Azért, hogy ugye a halott lelke meg tudja majd fizetni a Révészt az átkeléskor.
Édesanyámat ma temettük és az ékszereit nem engedték betenni, de annyira ki voltam bukva, hogy az apróról el is feledkeztem.
Csak pár személyes emléktárgyat, fényképet adtam oda a családtagoknak, akik fel nyitották még a koporsót. Ugye így is át tud jutni ?
Tudom, hogy most hülyén hangzik, hogy ebbe hiszek, de annyira lelkiismeret furdalásom lett, hogy kimaradt.
2020. aug. 13. 18:10
1/22 anonim válasza:
Fuh... van baj, nem is keves.
Reszvetem anyukadert, te meg keress pszichologust.
2/22 A kérdező kommentje:
Direkt ezotéria csoportba tettem ki.. most még friss a dolog na.. köszönöm.
2020. aug. 13. 18:27
3/22 A kérdező kommentje:
Anyukám is babonás volt, meg őrizte a hagyományokat..
2020. aug. 13. 18:30
4/22 anonim válasza:
Nem szoktunk, és nem hiszek a túlvilági révészekben.De honnan tudod, hogy a révész forintot is elfogad, nem csak eurót vagy dollárt?
5/22 anonim válasza:
Nekem olyan lenne, mintha valami szánalmas alamizsnát dobnék oda neki, még így utoljára. Ne legyen ezért büntudatod.
6/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Itt nálunk aprópénzt szoktak. Gondolom mindegy, hogy milyen ez csak ilyen “jelképes” dolog, hogy nem nincstelenül megy az utolsó útjára. Én az ékszereihez ragaszkodtam, amiket egész életében hordott, de sajnos van egy törvény, miszerint semmilyen értéktárgy nem kerülhet be a koporsóba.
2020. aug. 13. 18:37
7/22 anonim válasza:
A kérdező jól tudja, sok helyen tesznek aprót a halott zsebébe.Apámnak is tettek, bár én sem hiszek ezekben a dolgokban.
8/22 anonim válasza:
Én úgy tudom ezt a babonát, hogy azzal bepótolható, ha a hullaszállítóknak nyomsz egy húszezrest a zsebükbe.
9/22 anonim válasza:
Nálunk nem divat, sose szoktunk.
10/22 anonim válasza:
Részvétem. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, nem csináltál semmi bajt - anyukád is azt szeretné, hogy boldog, szabad ember legyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!