Miért vágták meg alsó szemhéjukat a régi magyar férfiak temetéskor?
Figyelt kérdés
Régen, valahol azt olvastam, temetéskot a honfoglalás kori magyarok, vagy előtte a férfiak temetéskor megvágták alsó szemhéjukat. De miért? Tudtok erre választ adni?#Népszokás.
2018. jan. 25. 20:42
1/1 anonim válasza:
Szerintem ilyen nem volt. Tök fölösleges lett volna. Számomra ez túl fura. Tisztelték a testüket is az emberek. A testetre is vigyáztak szerintem , a lélekre is igyekeztek. Szóval azok se vagdosták szerintem a szemüket, akik temettek; meg annak a szemét se vágták meg, akit temettek; amúgy akit eltemettek hát azt úgy is, valaki mondta, hogy hamvasztották, és akkor így haza tudott térni a szellem, ha elhamvasztották a testet, és nem volt már semmi anyagi ami idekösse. Szóval könnyedebben megtalálta a hazafelé, a Mennybe vezető utat. Mondjuk én nemtom, én csak leírtam most,amik eszembe jutottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!