Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hasonlít egy picit is a...

Hasonlít egy picit is a magyar nép a régi önmagára?

Figyelt kérdés

1100 év alatt rengeteget keveredtünk más népekkel, így nem is vitatom, hogy genetikailag teljesen más a felépítésünk, mint Árpád fejedelem honfoglalóinak. A kérdésem csupán az lenne, hogy a történelmünket figyelembe véve megérdemeljük még egyáltalán a magyar nevet?

Én a Dunántúlon élek, és hát az itteni magyarokra lassan már nem kifejezés a "puhány" jelző. Engem a régi értékrend betartására neveltek és én is így fogom nevelni a gyerekeimet. De más emberektől azt látom, hogy nem állnak ki a jogaikért, csak beszélnek, nem mernek cselekedni, gyávák, de mindemellett persze arcukat nem vállalva, interneten (például ezen az oldalon) leszólják a keresztény erkölcsöket szem előtt tartó embert. (Talán ez a "keresztény erkölcs" most sokak szemét megsértette, de Szent István királyunk igenis erre az értékrendre térítette a magyarságot ezer éve.)

Ide jön még, hogy a mai magyarság nagy része kevés gyereket válla, (sokak egyáltalán nem). És most ne, ne jöjjetek azzal, hogy a jelenlegi fizetésekből nem lehet több gyereket nevelni. Régen sokkal kevesebb lehetőség és életszínvonal volt, mégis sok gyerek született. De, hogy statisztikát is említsek: az elmúlt hetven évben a magyarság a világon az egyik legkeményebb népességstagnálást, majd a közelmúltban fogyást produkálta. (A háború éveit direkt hagytam ki, a harcokban meghalt emberekkel való érvelés tehát kilőve.)

Ja és, hogy ne mondjátok, hogy csak dumálok összevissza: az én szüleim hat gyereket neveltek (úgy gondolom, hogy becsületes emberré), nem valami csúcs fizetéssel, de valahogy mégis. És nem, nem Lakatos a vezetéknevünk.

Tudom, hogy hosszú voltam, de még egy kérdést beszúrnék. Szerintetek mit mondana Széchenyi, ha most föltámadna és maradna pár napot a jelenlegi Magyarországon? Nyilván örülne a ma is álló Lánchídnak, de a magyarság gondolkodásmódjában biztosan találna valami kivetnivalót.

De ne csak Széchenyi... Mit mondana Árpád fejedelem? István király? Mátyás király? Rákóczi?

2014. jan. 20. 20:42
 1/3 anonim ***** válasza:
34%
Ajaj, ingoványos terepre tévedtél. Kinek volt királya Szt. István ? Nekem személyesen nem, de az elmúlt 1000 évben élteknek sem, csak saját kortársainak. Oszt Ő is csak egyetlen fiút tudott nemzeni német feleségének, és az a fiú is meghalt. Szegény Széchenyi, magyarul is törve beszélt, ráadásul bedilizett. No meg Mátyás, aki echte dák ősöktől származott, úgyhogy jönnek is a románok visszafoglalni jogos földjüket........
2014. jan. 20. 20:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló!

1) Szent István király valóban a kortársainak volt az uralkodója, viszont az ő, nem éppen könnyű és nem kevés (vér)áldozattal járó döntésének köszönhetjük, hogy a magyar nép megmaradt a keresztény Európában. Másrészt meg több gyereket is nemzett, nem tehet róla, hogy csak egy fiút. Ráadásul Imre herceg halálakor már 60 év körül járhatott, nyilván nem láthatott neki azonnal pótolnia hiányt.

2) Nem értem, miről beszélsz Mátyás király dák származását illetően. Egyrészt, a románok akármennyire is szeretnék bizonyítani dák származásukat, a dákok a római hódítás után elpusztultak és az istenített dák-római kontinuitás elmélet csak egy történelem nélküli nép tündérmeséje a nemzeti öntudat érdekében. Azaz Mátyás nem lehetett dák, esetleg csak oláh. Hoppá! Még az sem lehetett, mert mint a közelmúltban kiderült, a Hunyadiak kun kenézek leszármazottai.

3) Széchenyi törve beszélt magyarul, de amit a magyarságért tett, abban fölülmúl minden mai, magyarul tökéletesen beszélő embert.

2014. jan. 20. 21:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Szép a dicső múlt ,de az a helyzet hogy vagy 100 éve folyamatosan elqrjuk a dolgokat. A világ a globalizáció a multikulti és az elbutulás felé halad ,szövetségeseink nincsenek, rokon népek sem nagyon, elérhető közelségben, nyelvünket nem beszéli senki.

Régebben picit más volt,volt respektje a magyar népnek ,de most már a sorozatos vereségek és a hülye és érdemtelen politikai vezetés miatt ,már csak árnyéka vagyunk a régi nagy nevű népnek.

Nemsokára a kisebbség lesz a többség idehaza ,a szaporodási rátájuk sokkal magasabb,az értelmesek külföldre szöknek és beolvadnak és olyan kihaló fajta leszünk mint az indiánok.Aztán szépen felosztják a szomszédaink egymás közt az ország maradékát.

2014. jan. 20. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!