Az exfeleségnek vagy a "jelenlegi barátnőnek" van több joga ott állni temetéskor a sírnál?
Az eset az egyik legjobb barátnőmmel történt és nagyon sajnálom miatta!
Az történt hogy a párja meghalt és őt konkrétan kitúrták a temetésen a sír mellől!
A férfi 55 éves volt, van 2 majdnem 30 éves gyereke az exfeleségétől, akivel már régen elváltak, kb 15 éve. Amenniyre a barátnőmtől tudom, az exfeleségével nem tartotta a kapcsolatot, facebookon írtak egymásnak szülinapkor de ennyi. A barátnőmmel pedig 4 éve voltak együtt.
A temetést szinte egyedül a barátnőm intézte, az egyik gyerek segített benne.
Nem tudom nálatok mi a szokás, nálunk a koporsónál a legközelebbi családtagok állnak tehát férj/feleség/élettás, gyerekek,testvér, rosszabb esetben szülők. Mögöttük a távolabbiak, első unokatestvér, szülő testvére stb...
Na és itt az történt hogy a barátnőm ott állt a koporsónál, meg a férfi testvére és annak a férje, aztán jöttek a gyerekek, majd az exfeleség is és ott ölelgette a gyerekeket meg együtt sírtak (pedig az egyik gyereket nagyon utálja), és egyszerűen kitúrta az exfeleség a barátnőmet, mondván neki több joga van ott lenni. Szegény barátnőmnek már nem volt ereje hadakozni vele, ezért hátrébb állt.
Szerintem ez nagy bunkóság volt az exfeleség részéről.
Igen bunkóság.
Fura, hogy az elhunyt testvére és sógora nem rendezték le a helyzetet.
Nyitóra: és természetesen a jelenlegi párjának kell ott állnia a koporsónál. Az exfeleség csak egy a régi ismerősök között.
Az exfeleség útálta az egyik gyerekét? Kicsit zavaros.
Sajnos a barátnő nem hozzátartozó. A papír nélküli együttélésnek megvannak a maga hátrányai.
1. Az EXfeleség semmiféleképpen nem rokon a válás után.
2. Az AKTUÁLIS barátnö az a családhoz tartozik, amíg nem lett belöle ex.
3. A halott csala´djának kellett volna lerendezni az EX-et, mert kifejezetten bunkó volt!
Szerintem az exnek semmi keresnivalója ott. OK, itt van(nak ) gyerek(ek), de akkor is max az ismerősök között lett volna a helye.
A barátnő az, akinek elől kell állni.
3-as, a testvér nagyon konfliktuskerülő, plusz korkülönbség miatt sosem volt a legjobb testvérviszony köztük.
4-es, igen, az exfeleség, tehát az anya, utálja az egyik gyerekét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!