A reptéri radarokon, hogyan igazodnak el a vonalak között az irányítók és pilóták?
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy láttam Youtube videókon ilyen Live ATC videókat és arra lennék kíváncsi, hogy abból a sok vonalból hogyan tudnak kigazodni? Hogyan tudják, hogy milyen rányt kell megadni? Ez csak laiskusként ilyen fura és egyébként hamar megtanítják ha valaki ilyen képzésen vesz részt?
Előre is köszi a válaszokat :)
Köszi a linkeket :) Érdekes, hogy mennyi irány megvan szabva, bár, így valamivel érthetőbbek az irányok, magasságok és sebességek. Végülis akkor a legtöbb dolog adott és azt kell emgtanulni, hogy mikor, honnan, hova vezeted rá őket.
A videók nézegetése közben elgondolkodtam, hogy milyen lehet megpróbálni jelentkezni, de így elnézve a leírásokat, elég durvának néz ki :D
Ha átmész a felvételin és az említett teszten akkor jön a tanfolyam ahol mindent megtanítanak/megtanulsz.
Ha sosem foglalkoztál vele korábban szabadidődben akkor többet kell tanulnod.. :D
Ez olyan, mintha mittudomén egy 15 éves elkezd Flight Simulatorozni, egy ideig bohóckodik, elkezdni rendesen csinálni, a végén bár rendes járatokat repül FlightSimben nagygéppel. Majd ez után elmegy egy PPL tanfolyamara, nyilván a tanfolyam könnyebb lesz számára, mint annak aki előtte egy betűt sem tudott a repülésről.
Értem, köszönöm, tehát magához a teszthez, nem szükséges az, hogy az ember bármit is tudjon "előre" úgymond :) Vagy megvan hozzá a kvalitása, hogy sikerüljön vagy enm a többit meg majd megtanítják.
Érdekes, egy részem azt mondja, hogy ez valami eszméletlen komplikált, de egy másik azt mondja, hogy 1-2 év múlva megkéne próbálni jelentkezni :D
Köszönöm szépen a részletes segítséget. Érdekes az IVAo oldala is, ahol akár online formában tanítják az alapokat.
"Ezt követi az úgynevezett FEAST teszt, amelynek két része is van. Aki átmegy az első, 3-4 órás teszten – amely során többek közt a térbeli orientációt, a memóriát, az angol nyelvtudást, mérik fel –, az tovább mehet a következő 3-4 órás megmérettetésre, amely egy szimulátorhoz hasonló munkapróba teszt. A felmérés során az alanyoknak egyszerre 3-4 dologra kell figyelniük, azaz szinte az összes szükséges készségüket egy-egy szituációra építve felvillantaniuk. Teljesen kezdő, potenciális irányítókról lévén szó, a teszten ugyan nem szükséges hibátlan eredményt elérni, a többségről azonban hamar kiderül, hogy egy vagy több készség hiányában sajnos más szakmai utat kell választaniuk."
Több infó:
Fogalmam sincs a Feast-ről, de kb az lehet mint egy modernebb IQ vagy készségteszt.
Még mielőtt az utolsóba valaki beleköt:
olyan szinten hasonló, hogy nem nagyon tudsz rá készülni. Ha nyaktól felfelé nem vagy alkalmas, nem tudsz eléggé koncentrálni, nem megy a figyelemmegosztás, motoros zavaraid vannak akkor akkor úgy sem mész át rajta. A készségeket valamennyire lehet fejleszteni, de ha nincsenek meg akkor nincs mit tenni.
" hogy külön alap tudás nem kell hozzá"
A felsőfokú angolt leszámítva. :D
Melyik szakma kitanulásához szükséges megelőző tudás megléte? Mert azért valahol ez is csak egy szakma.. :)
Ez igaz, de mondjuk az ilyen helyen alap, mégiscsak kell egy közös alap :D
Na igen, ebbe ennyire nem gondoltam bele, csak annyira specifikusnak tűnik, gondoltam, lehet elvárnak valami alapot
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!