Miért mondják be a mai napig a folyók vízállásást a rádióban?
Eredetileg csak nézelődni jöttem, de kész vicc ahogy megpróbáljátok beállítani a rádiós bemondás fontosságát.
Nem kell gps, google maps megmutatja hogy hol vagy. Ne mond hogy pecázás vagy más vízisport előtt a rádió hallgatod hogy bemondják a vízállást és enélkül el sem indulsz, ha esetleg ez elmaradna akkor tönkretenné a hetvégi terveidet.
Pillanatok kérdése volt egy ilyen oldalt találni:
11.-nek.
Taníts mester!
Akinek nincs netje, gépe, okostelója, mert öreg, vagy csóró, az mit csináljon?
Ki kéne mozdulni néha a városból és akkor tudnátok, hogy a folyókon gyakran elég rossz a mobil-lefedettség, mivel sok helyen a határon megy a folyó, sokszor az árvízvédelmi töltés mögé nem jut el a jel stb.
De az idősebbek amúgy sem nagyon tudják használni az internetet.
Én nem gondolom, hogy olyan nagy probléma lenne vagy hogy az ország elmaradottságát mutatná, hogy a kossuth rádión (amit amúgy is leginkább az 50+-os korosztály hallgat) 2 percben elmondják a vízállásokat.
Két részre bontanám.
Egyrészt szó volt róla hogy milyen haditechnika kell egy tó/folyó meglátogatásához, erre reagáltam hogy egy okostelefon elég. Nem mondom hogy nincs olyan ember ma Magyarorszagon akinek ne lenne lehetősége ráguglizni bármire, de azért legyünk őszinték már egyre kevesebb. A 85 éves nagyapámnak is okostelefonja van annyira olcsók, más kérdés hogy nem tudja használni. De ez csak egy mellékszál volt, nem ez a lényeg.
A másik viszont, valóban ennyire fontos ez az adat egy mezei embernek? Ha te nem tudod a vízállást akkor nem is indulsz el otthonról? Mi egy dunaparti városban nőttünk fel, a mai napig nem tudom hogy milyen számadat felett magas a vízállás, gyerekként el tudtuk dönteni a saját szemünkkel is hogy alkalmas-e az úszásra.
A pecásnak miért fontos tudni a vízállást? Ez alapján tudja hogy hogy állítsa az úszót a boton, vagy mi?
A túrázónak miért fontos? Minden ösvényt tud hogy hány cm-nél lepi el a víz?
Egy átlagember életében nem elég azt tudni hogy árad vagy nem? Nálunk soha nem a vízállás döntött hogy melyik törölközőt vigyük.
Egyáltalán nem zavar, csak megkérdeztem hogy ez valóban egy olyan fontos adat ami nélkül nem tudsz levegőt venni?
Komolyan!
Skóciában voltam, ment a rádió. Hirtelen nem is fogtam fel, hogy mit hallok. Rákérdeztem a haveromnál, és kiderült, hogy jól értettem a szöveget. A helyi nagy BIRKATERELÉST is bemondták a közlekedési hírekben.
15.-nek.
27 vagyok. Nincs okostelóm. Minek? Melóba tilos a kamerás, otthon meg van 2 asztali gépem. Utazáshoz meg...10 percre van a melóm.
Látom sikerült megfogni a lényeget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!