Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mitől függ egy izzó élettartama?

Mitől függ egy izzó élettartama?

Figyelt kérdés
Csak attól, hogy mennyit üzemel? Egyik ismerősöm szerint attól is, hogy milyen úton közlekedek, például egy kátyús, rossz úton azol zötykölődik az autó hamarabb elpattanhat az izzószál. Ez mennyire igaz? Miktől függ egy izzó élettartama? Elsősorban halogén tompítottba való izzókra gondolok.

2020. dec. 9. 20:49
 1/5 Beviz Elek ***** válasza:

Igazából... igaza van. A szál folyamatosan vékonyodik használat során, ha eléggé elvékonyodik akkor egy rázkódástól elpattanhat.

A Totalcar egyik videójában említették, úgy vizsgálják hogy baleset során ment-e az index, hogy a két autó ütközése során a felizzott izzószál eldeformálódhat.

Másrészt: kiégett izzónál néha segít ha ráütsz a lámpára, ha a mozgástól a volfram szál összeér akkor felizzik és összeolvadhat.

2020. dec. 9. 21:15
 2/5 A kérdező kommentje:
#1 Wow, az utolsó bekezdésen meglepődtem. Akkor ettől lehetett, mikor egyik ismerősömnek több hét után újra világítani kezdett a kiégett hátsó izzója.
2020. dec. 9. 21:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Attól is függ, mennyire van túlhúzva az izzószál. Az extrém fényerejű izzók rövid élettartamúak. Vannak kifejezetten hosszú élettartamúak, de azokkal meg látni alig fogsz.
2020. dec. 9. 22:08
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 Igen, én is pont xenon-hatású emeltfényű izzót használok, úgy is van feltüntetve hogy fele annyi az élettartama mint egy normál izzónak. 3, max 4 hónap alatt ki is végzek egy izzót.
2020. dec. 9. 22:15
 5/5 Beviz Elek ***** válasza:

Szintén zenész. Osram night breaker next gen, élettartamra fele mint egy standard.

Én xenont szerettem volna, de a feleségem kocsija és ő sima izzót akart.

2020. dec. 9. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!