Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ezért ugye nem én lettem...

Ezért ugye nem én lettem volna a vétkes?

Figyelt kérdés
Ma történt velem, hogy utolértem egy igencsak lassan haladó autót, (kb. 60-70el mehetett) gondoltam megelőzöm. Szaggatott vonal volt, beláttam jól, nem jött szembe senki. Már majdnem az előzött autó mellett voltam, amikor egy teherautó kikanyarodott jobb oldalról, tehát az előzött autó elé, és én elém is ezzel. Hogy ne menjek neki erőteljesen fékeztem és visszasoroltam, a teherautó pedig lehúzódott az út szélére. Szerencsére csak mi hárman voltunk az úton, amit nem is értek, mert forgalmas szakasz.

2020. nov. 19. 18:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Teherautó a vétkes
2020. nov. 20. 03:42
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez is egy jó példa arra, hogy amikor alárendelt útról kanyarodik valaki, nem csak balra kellene nézni, hanem jobbra is, mert ott bizony lehet éppen előzésben lévő jármű, amelyik a másik sávban halad, és nem kapja meg az őt megillető elsőbbséget, ha kikanyarodik elé.

Mindig el kellene nézni mindkét irányba, még akkor is, ha tudja, hogy ott előzni tilos a főúton haladónak (ebben az esetben nem is volt tiltva), kevés csak balra nézni a kanyarodás előtt.

2020. nov. 20. 06:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!