Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek megmerjem próbálni...

Szerintetek megmerjem próbálni a kamionozast?

Figyelt kérdés

3 éve van b kategóriás jogosítványom. 1 éve van c kategóriás jogosítványom. Van gki-m is és pav3 is.(gki szimulátoros vizsgán 0,43

volt a reakció időm megjegyeztek hogy nagyon jó eredményt értem el. ) Nagyon jól sikerült a pav vizsgám is elsőre sikerült. (külön mondta a pszichológus, hogy kiemelkedő teljesítményem van.)

Viszont félek a vezetestol meg mindig.(azt hittem elmulik) Vagy izgatott vagyok vagy ideges nem tudom eldonteni de olyan szinten ha pl levezetek 400km t akkor fáj estére a hátam gondolom az idegtol. Kicsit olyan panikolos fajta vagyok szorongok a kormány mögött ha olyan helyre kell menni ahol meg nem jártam vagy nem ismerem.

Azért választanám a kamionozast mert nagyon szeretem ezeket a nagy vasakat. Volna hozzá érzekem a c kategóriás vezetés is jól ment (gyermekkorom óta traktorozok mtz vel potkocsikkal) (vezettem mar nyergest is egy kis szakaszon és tetszett)

Nem a kamiontol félek hanem ettől amit leirtam mert bármikor belemernek ülni és elmenni vele A-bol B-be csak ez az izgatottság vagy idegesség megőrít útközben... És ha autónál ez van akkor kamionnal sem lesz másképp. Most szeretném az e kategóriát elkezdeni. Mit tudnátok nekem tanácsolni?

2020. nov. 11. 15:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha ennyire tetszik a kamionozás, én pszichológushoz fordulnék. Ilyen mértékű stressz nem normális, úgyhogy mindenképpen érdemes lenne kezdeni ezzel valamit.
2020. nov. 11. 20:35
 12/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod ment a pont! Igen én is így gondolom.
2020. nov. 11. 20:47
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Pedig hidd el ha jót akarsz magadnak , ne legyél kamionos, azok után amiket leírtál.

Esetleg kisautóval próbáld meg először, ahhoz nem kell pót sem és ha nem tetszik akkor abba hagyod.

De ott nem 400-at kell menni hanem 800 km-t naponta és akkor mit fogsz csinálni.

És akkor ott van még a rakodás , spaniferezés a vezetésen túl is.

Sokszor ez is 3-4 óra kemény munka.

Azt is hidd el hogy a kamionozásban talán a vezetés a legkönnyebb munka.

2020. nov. 11. 20:51
 14/15 Beviz Elek ***** válasza:

3 éves gyakorlattal már nem igazán kellene félni a vezetéstől, nem kellene problémát jelentsen az ismeretlen hely.

Kamionnal külföldre kell(ene) menni, nem elég hogy ismeretlen a környék de más stílusban tábláznak, más stílusban vezetnek az ottaniak, esetleg néhány szabály is más. Emellett azt se felejtsük el hogy míg ha személyautóval elnézel valamit akkor szinte bárhol megfordulsz, kamionnal viszont nagyon durván megszorulhatsz, egy hiba és beállhatsz hídszállítónak, stb. Ha ilyen izgulós, túlstresszelős vagy, akkor én nem erőltetném.

Viszont a jó hír: azt írtad, hogy nagyon szeretsz az ilyen nagy dögökkel manőverezni. A munka magyar megfelelőjét nem ismerem és a google sem segített ezért kérem az otthoni tapasztaltakat hogy segítsenek. Ami neked jó lehet az a "yard shunter", ő pakolgatja a trélereket telephelyen belül (youtube-on megtalálod). Látatlanban azt mondanám hogy BILK, Waberers, Schwarzmüller, tuti kell legyen ilyen náluk.

2020. nov. 12. 13:34
 15/15 anonim ***** válasza:

azért egy személyautónak vagy furgonnak közel sincs olyan ülése, mint a kamionoknak... sőt, kamionon belül is az ilyen 11 tonnás kis terítős teherautókban is hokedli ülés van, a nagyokban van általában rendes ülés, amik hosszú távra vannak tervezve (mármint sok km). Persze azokból is van alapfelszereltségű ami csak a derék részen légpárnás, de a kicsit extrásabb ülésekben a felső hátrészt meg oldalról is van légzsák, és úgy ülsz amúgy is az ülésben mint egy székben nem mint egy f1-es autóban.

Ha meg ennek ellenére is fáj a hátad az nem az idegtől lesz hanem mert szar a hátad. Ha ilyen pánikbeteg vagy akkor valóban nem biztos hogy neked való, mert sokszor másodperces döntéseken alakul a baleset vagy nem baleset, és olyankor már amúgy is rizikós a szitu (párizs belvárosa pl), ha ilyen punci vagy mit csinálsz majd? Kiszállsz az út közepén és leülsz a padkára sírni?

Legyünk tisztában önmagunkkal, én pl nagyon akarnék motorozni de nem bízok magamban eléggé ahhoz hogy bemerjem vállalni úgyhogy inkább lemondok róla annak ellenére hogy nagyon szeretném ...

2020. nov. 13. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!