Ha 5 forgalmi vizsgám nem sikerült, és hagyom elévülni a kresz vizsgámat, és később megcsinálom újra, attól még a PÁV vizsgát még meg kell csináljam?
A sikertelen gyakorlati vizsga – egyenként, mindegyik – két év elteltével elévül. Idővel így fogynak. Ha az új tanfolyam utáni első gyakorlati vizsgáig három elévül, akkor csak két sikertelen marad; aztán vagy szaporítod, vagy nem.
Meggondolandó a PÁV, mert ha „járművezetésre pszichológiailag alkalmas” minősítést kapsz, akkor a továbbiakban közúti járművezetői vizsgához kapcsolódóan rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatra nem leszel kötelezhető.
Sokkal olcsóbb, mint mindent elölről kezdeni.
Képen a vonatkozó jogszabályi rész: [link]
A jogszabály címe: 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól
A jogszabály hatályos teljes szövege elolvasható
itt: [link] (Net Jogtár), vagy
itt: [link] (Nemzeti Jogszabálytár).
A 3. jól írja, szerintem is menj el PÁV-ra.
Én is el fogok, pedig nekem még elő sem írták, ám saját kérésre is részt lehet venni rajta.
Sajnos lejárt a 2 évem, közben nem éltem mind az 5 lehetőséggel. Ettől függetlenül nagyon szeretnék jogsit, viszont sokkal nyugodtabban kezdem újra a KRESZ-t is, ha tudom, hogy alkalmas vagyok. Nekem a nyugalmam, önmagamba vetett hitem ér meg 8k Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!