16 éves vagyok jelenleg, szerintetek van még esélyem arra, hogy kamionsofőrként dolgozzak majd egy pár évet? (bővebben lent)
Sziasztok,
16 éves vagyok és már egészen kicsi korom óta imádom a kamionokat és nagyon érdekel a vezetés. Emiatt már régóta gondolkozom azon, hogy majd a gimi, illetve az egyetem elvégzése után kamionsofőrködnék egy pár évet. Ez viszont még 6, de inkább 7 év minimum, mire én végzek minden tanulmányommal, és mire megszerzek minden szükséges "papírt", ami a kamionozáshoz szükséges. Szerintetek a fuvarozás automatizációja és az önvezetés rohamos fejlődése miatt van még nekem bármi esélyem nemzetközi kamionosként dolgozni?
Kérlek titeket ne a kamionozást, meg a terveimet véleményezzétek, mert emiatt kapok eleget mindenkitől. Kérlek titeket, hogy a konkrét kérdésre válaszoljatok!
Előre is nagyon köszönöm!
Köszönöm válaszaitokat, kicsit megnyugtattatok! :)
Ha valakinek van még véleménye a témaról szívesen meghallgatom!
Nyugodtan mehetsz. A közlekedésben mindig szükség lesz emberi munkaerőre. Gondolj bele, hol van még az önvezető autó (nemhogy kamion), főleg úgy, hogy nálunk még 20 éves Swiftek meg Astrák rohangálnak.
És ne hagyd magad, hogy lebeszéljenek róla! Ha ezt szeretnéd csinálni, csináld! Engem is le akartak beszélni a buszvezetésről. Nem hallgattam rájuk, és örülök, hogy így tettem, mert már évek óta vezetek, de még mindig olyan lelkesedéssel ülök be a vezetőfülkébe, mint az első munkanapomon. :)
Nézd, én programozóként dolgozom és közvetetten volt már olyan munkám, ami önvezetői rendszerekkel foglalkozott...
Hát, rohadt messze vagyunk még azoktól a rendszerektől, amelyek egy kamionos teljes munkáját helyettesíteni tudnák. :D 100%-osan önvezető kamionos közlekedés 20 évig nem lesz még. Ebből kiindulva, nyugodtan.
"100%-osan önvezető kamionos közlekedés 20 évig nem lesz még."
szerintem lesz az 50 év is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!