Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Most csinálom a B kategóriás jogosítányt, már 8 alkalommal voltam vezetni. A legutóbbinál az oktatómnak el kellett intézni egy kis papírmunkát és amíg beszaladt egyedül maradtam a kocsiban. Össze-vissza elő vannak hagyva mindenféle lapok és az enyém pont szem előtt volt. Ezen szokta bejelölgetni, hogy mikor mentünk ki először forgalomba, mit mutatott már be stb. Ennek a legaljára rá volt írva hogy "nem jó". Tudom, nem feltétlen rám vonatkozott és én el is ismerem, hogy nem vagyok egy nagy ász benne és még van hová fejlődnöm. Viszont azért rosszul esett, mert így kicsit azt érzem, hogy berakott egy skatulyába ahonnan az életben nem kerülök ki, plusz nem is érzem, hogy annyira a javításon lenne. Pl. parkolni még csak rutinpályán parkolunk, de ha valamit egy kicsit is elmérek rögtön belenyúl a kormányba és beirányítja ő, pedig szerintem ott simán megcsinálhatnánk elölről az egészet. De ezen kívül pl. forgalomban is van olyan, hogy (egy nagyjából teljesen kihalt helyen) picivel később kezdem a kanyarodást és érzem, hogy nem a legjobb, de tudnék korrigálni az érkezésnél, ő viszont rögtön belekap és igazgat.

Tudom, hogy főként a forgalomban baromi nagy a felelősség rajta, (ezért is mondtam a másodiknál, hogy full üres úton is képes megcsinálni), de én úgy gondolom, hogy nem is hagyja meg azt a kellő önállóságot és bénázást, amiből utána tanulhatnék.

2020. szept. 18. 15:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
10%
Igen.
2020. szept. 18. 16:02
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
csodás
2020. szept. 18. 16:02
 3/14 anonim ***** válasza:
90%

Én azt gondolom, hogy túlgondolod ezt a témát. :)

1.) Nem tudod mire vonatkozik a "nem jó" megjegyzés.

2.) Még csak 8 órát vezettél, mégis mire számítottál? Ha meglesz a jogsi, akkor sem fogsz még tudni vezetni, az igazi tanulás csak akkor kezdődik.

Szóval szerintem ne aggódj, koncentrálj a vezetésre. :)

2020. szept. 18. 16:07
 4/14 anonim ***** válasza:
80%
Én azt gondolom erről, hogy nem kéne ilyeneken agyalnod. Beszéld meg az oktatóval, ha valamit máshogy szeretnél. Ha szarul tanít és nem hajlandó változtatni, akkor cseréld le. Te vagy a fizető "vendég".
2020. szept. 18. 16:13
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Mondjuk tőled sem teljesen korrekt, hogy olvasgatod az otthagyott papírokat. De ha ennyire megbántódtál, keress másik oktatót.
2020. szept. 18. 16:33
 6/14 anonim ***** válasza:
74%

Lehet, hogy csak elrontott valamit a papírodon. És, ha nem vagy jó? Azért vagy ott, hogy fejlődj.

Én 0-ról kezdtem. Eleinte én sem voltam túl jó, aztán felugrottam az átlagosok közé, aztán a top 10 be bekerültem. Én most sem tartom magam jónak, de majd jogsival a zsebembe világlik ki, milyen alapokat kaptunk.

2020. szept. 18. 16:46
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

"picivel később kezdem a kanyarodást és érzem, hogy nem a legjobb, de tudnék korrigálni az érkezésnél, ő viszont rögtön belekap"

Amit te picit későbbnek érzel a hatalmas, több órás tapasztalatoddal, az lehet, hogy valójában már rég túl késő - főleg ahhoz, hogy te, tapasztalatlanul elkezdj össze-vissza utólag korrigálni. Ilyenkor szoktak bekövetkezni a szakértőket is fejvakarásra késztető balesetek, mikor kétszáz méterrel a kanyar után borul árokba az autó, vagy beszitál, te bepánikolsz, összekevered a pedálokat és benézel a fodrászhoz.

Nézd logikusan. Na jó, te nem tudod, de mi igen. Két lehetőség van:

- Vagy kifogtál egy nagyon rossz oktatót,

- vagy az oktató pontosan tudja, mi a dolga.

Te nyilván úgy érzed, az előbbi az igaz, azonban én komoly összeget mernék a másodikra tenni. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

Ha nem bízol az oktatódban, akkor mielőbb válts, olyan ez, mint egy házasság ahol már elveszett a bizalom. Értelmetlen, kilátástalan.

Ha viszont be tudod látni, hogy nyolc órával a hátad mögött még nem neked kéne az oktatót felülbírálnod, akkor még akár működhet is a dolog.

2020. szept. 18. 17:24
 8/14 A kérdező kommentje:

(Egy kis javítás, mert hülyén fogalmaztam: 8 alkalommal voltam, de egy alkalommal 2 órát vezetek, szóval 16 órát már teljesítettem, így a kötelő órák felén már túl vagyok, de valószínű lesz még több is.)

Köszönöm mindenkinek a válaszát, így utólag belegondolva valószínű tényleg túlgondolhattam a dolgokat és túl hirtelen vontam le következtetéseket, szóval megpróbálok változtatni a hozzáállásomon.:)

2020. szept. 18. 19:03
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

kérdezz rá a lábjegyzetre!

valahol megértem, gondolom egész nap oktat és nem ismer meg benneteket.

azt viszont elítélem hogy belenyúlkál. oktatnia kellene hogy mit kellene csinálnod, hol rontottad el. Az a gond, hogy ha nem oktat rendesen akkor olyan sofór lesz belőled aki az autópályán szembe fog menni. forgalommal.

ha jó sofőr akarsz lenni akkor vagy beszéld meg vele vagy keress másik oktatót

2020. szept. 18. 21:16
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A nem jó szócska valami egyébre utal, pl át kell írja majd a lapot, mert nem jol töltötte ki, vagy ilyesmi. Tuti nem jegyzeteli magának, hogy hogy vezetsz, meg ilyenek.
2020. szept. 19. 15:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!