Vezethetem kiskorúként anyám autóját egyedül, ha az üzembentartó nem én vagyok?
Tehát jövő hétvégén el kéne mennem valahova (kb 25+25km oda vissza) és anyám odaadja az autóját, mert neki aznap épp semmi dolga.
Eddig oké, de ha megállít a rendőr akkor hiába van jogsim, a forgalmiban nem az én nevem van, mint üzembentartó. (a tulaj teljesen mind1, hogy kicsoda (jelen esetben az apám) )
Mit kell tennem? kell szerződés? vagy elég ha egy papírra írja, hogy kölcsönadtam ezen és ezen a napon, oszt aláírja?
Rengeteget vezettem már, mindig ahova mentünk, akár anyával akár apával mindig én vezettem amióta meglett a jogsim, szüval ne aggódjatok, figyelek nagyon!
Igazából csak attól tartok, hogy fiatalnak nézek ki, és a rendőr ha meg akar bxni, akkor meg fog bxni.
Mit kell tennem, hogy semmibe ne tudjanak belekötni?
Természetesen anyám kölcsönadta az autót, nem ellopni fogom :)
Trágárkodni azt tudsz. Van érvényes jogosítványod, akkor mi a gond?
Ha meg nem vezethetnéd más kocsiját, akkor 44 évesen sem vezethetnéd.
Igen, ide akartam írni. Több helyen trágár szavakat használsz, igaz elvarázsolva a robot elől. Ez tény.
A másik szintén tény, hogy ha van érvényes jogosítványod, akkor magánszemély bármikor kölcsön adhatja az autóját használatra.
Az életkorod itt teljesen érdektelen. Nem kell írni papírt.
pont hogy te írsz hülyeségeket kérdező, a 4es teljesen jót ír
semmilyen papír nem kell belföldön, legyen nálad jogsi, forgalmi, és legyen biztosítáa az autón
7. épeszűen gondolkodva épp, hogy jogos a kérdésem, ugyanis ha a szomszéd kocsiját ellopom a kulcsával együtt akkor, majd vezethetem mi? peersze.
Tudjátok mekkora probléma volt abból, hogy anyám testvére anyám kocsiját vezette? Direkt ezért írtam a kérdést.
Nem tudta bizonyítani a helyszínen, hogy tényleg odaadta a kocsit, ezért be kellett mennie a rendőrökkel a megyei kapitányságra papírozni.
6-os. csak, hogy örülj. K*rva jó móka volt 4 órát elbaszni a rendőrökkel
A történeted kitaláció. Magántulajdonban lévő személyautó használatához nem kell sem menetlevél, sem kölcsönadási szerződés vagy bármi más. A rendőr nem jogosult eldönteni, hogy most kérdezés nélkül furikázol, átengedte a tulajdonos vagy elkötötte. Ha nincs a körözési listán, az ellenőrzés alá vont személy sem szóbeli, sem metakommunikációja nem ad okot gyanúra, akkor nem foglalkozik ezzel.
Ami pedig a csúnya szavakat illeti: Nem csak neveletlen emberek vannak itt, olyanok, akiknek teljesen természetes a csúnya beszéd.
Nők is mint én, akik nincsenek ehhez hozzászokva, komoly középkorúak, idősek. Ők nem biztos, hogy kíváncsiak az alpári hangnemre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!