17 évesen vezethetek autót egyedül úgy, hogy csak papírom van róla, hogy vezethete, de jogsim nincs?
Na szóval. 17 vagyok, tehát kiskorú.
van olyan papírom, amivel vezethetek amíg meg nem érkezik a jogsi, ezt ott adták a kormányablaknál.
Eddig oké, de van bennem egy olyan parányi kis gondolat, hogy mintha valahol olvastam volna, hogy ilyen esetben kell egy nagykorú aki mellettem ül.
Az egy dolog, hogy azok jogosítanak fel a vezetésre, és az is más dolog, hogy ezt mondták.
Ott nagyon nagy gondok vannak akkor ha a kormányablaknál azt mondták nekem (tévesen?) hogy a kérelemmel vezethetek...
Nem értem, ha nincs kizáró ok, akkor miért ne?
Megigényeltük a jogsit, tehát FOGOK KAPNI jogsit. addig is a papír bevonásáig papírral tudok csak vezetni.
Nem kell szülői felügyelet, itt egy pár évvel ezelőtti kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..
Június óta vezethetsz a papírral.
Nagykorú nem kell mellé, soha nem is kellett.
#9: ezen az oldalon elavult infók vannak, júniusban változott a jogszabály.
19:hogyne, majd sétálok 2.2 km-t a buszállomásig, utazok 4km-t, aztán sétálok még 3 km-t csak azért a nyamvadt 900Ft-os órabérért? a-aa. Plusz fizetik a benzint úúúgyhogy. Kell az a jogsi. Hidd el mindenkinek kell.
Az osztályban én vagyok a legfiatalabb (majdnem) kb 80%-unknak van kocsija. régi levetett kocsik, anyué, apué stb. akinek van jogsija mind azzal közlekedik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!