Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Velem szemben jövő villamos...

Velem szemben jövő villamos mögött néni kirohan az úttestre mert át akar menni a járdára. Ebben az esetben ki a felelős?

Figyelt kérdés

Adott egy keresztezödés amelynek túlsó oldalán villamosmegálló van, 2 út között. Haladok egyenesen, tőlem balra majdnem elérem a villamosmegállót. Amikor közvetlenül a villamos mellé értem az már lassan haladt velem szemben, előtte már megállt a megállóban. Ekkor kb a zebran voltam, a villamos eleje is ott volt kb.

A villamos mögül nénike fénysebességgel kipattan és átrohan velem szembe a tőlem jobbra lévő járdára. A zebra után jópár meterrel törtent. (A lámlás zebra amugy a villamosmegállót összeköti a járdával es ott lehet szabályosan átmenni)

Persze tudom hogy nehéz megállapítani,csak az lenneakérdésem hogy ilyenkor a nénit is felelősségre vonják?

Eléggé megijedtem, Isteniszerencse hogy nem ütöttem el, szabályosan mentem, lassan mivel láttam a villamost és szük volt az út amire kanyarodtam. Viszont mivel közvetlenül a mozgó villamos mögül lépett ki elég könyen megtörtenhetett volna a baj.

2020. aug. 2. 20:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A nénike a hibás.
2020. aug. 2. 21:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
a néni a hibás. nem a zebrán kelt át, nem nézett körül. te teljesen szabályosan közlekedtél
2020. aug. 2. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
37%

43. § Magatartás a gyalogosokkal szemben

(4) A vezetőnek fokozottan ügyelnie kell az úttesten

a) villamos megállóhelynél levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között áthaladó gyalogosok, a menetrend szerint közlekedő járművek megállóhelyéről az úttestre lelépő gyalogosok, az autóbuszra felszálló és arról leszálló gyermekek, továbbá

2020. aug. 2. 21:56
 4/5 anonim ***** válasza:

3-as, itt szemből érkezett a villamos, nem releváns e paragrafus.

Kérdező, ha esélyed sem volt észlelni időben és ennek ellenkezőjét nen tudja bizonyítani a néni védelme az eljárásban, akkor ő a hibás. Ha viszont lett volna időd reagálni, de ezt te elmulasztottad, téged is felelőssègre vonhatnak - persze ez bármilyen más balesetnél is így lenne.

2020. aug. 3. 05:34
 5/5 anonim ***** válasza:
#4: A megállót közrefogja a két sínpár, vagy a túloldalon kevesebb sáv van akkor máris releváns.
2020. aug. 3. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!