Kinek van elsőbbsége?
[link] ,21.6272395,3a,75y,162.82h,67.55t/data=!3m6!1e1!3m4!1spa9YPgHROgr6mJslNjpBVg!2e0!7i13312!8i6656
Ez egy egyirányú út, amin áthajtanak a sínek, előtte van macisajt tábla is, ami a villamosnak is szólhat, és nekem is. Azt viszont nem tudom, hogy mind a két irányból mehet-e ott el villamos. Ha jobbról jön akkor talán ő az első, ha balról, akkor én lennék az autóval az 1 ?
Tedd már meg, hogy legközelebb rövid linkkel osztod meg:
Idézet a KRESZ-ből:
"Útkereszteződésben villamos és más jármű egymás közti viszonyában az elsőbbségre és a bekanyarodásra a 28. §-nak és a 31. § (5) bekezdésének rendelkezései az irányadók azzal, hogy az egyenesen haladó járműnek a vele azonos irányból érkező és bekanyarodó villamossal szemben is elsőbbsége van."
A gépkocsinak van elsőbbsége.
" előtte van macisajt tábla is, ami a villamosnak is szólhat, és nekem is"
Csak a villamosnak szólhat, mivel az út jobb oldalán nincsen macisajt.
Alapból minden táblát az út jobb oldalán helyeznek el, a bal oldalon csak megismételni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!