Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Automata autónál kell kézifék?!

Automata autónál kell kézifék?!

Figyelt kérdés
Az oktatómat kérdeztem, és azt mondta, hogy nem elég P-be tenni az autót, hanem a kéziféket is be kell húzni. Ma az autószerelő ismerősöm azt mondta hogy h*lye vagyok ha behúzom, mert ha nem tudom kiengedni akkor szívás. Most akkor hogy is van ez?

2020. júl. 24. 21:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

#6:

"#5 Kérdezd meg a szerelőt, hogy ennyi erővel minek raknak kéziféket a kocsikba, miért találták fel egyáltalán?"

A kéziféknek rögzítenie kell tudni az autót valami 12%-os lejtőn is, erre való. Egyenes úton, sík terepen akár mellőzni is lehet a használatát, mint automatánál, mind kézinél. 12 ezrelékes jeltőn már az utóbbi kettő nem biztos, hogy megtartja a kocsit - bár az automatának meg kellene.

Ez a befagy meg nem tudod kiengedni ez nyilván nettó hülyeség már 20 éve..

2020. júl. 24. 23:05
 12/19 anonim ***** válasza:
#11 ugyanezt mondta lényegében a hatos..
2020. júl. 24. 23:14
 13/19 anonim ***** válasza:

#12:

Én a #6-ban csak egy kérdést látok... :D

2020. júl. 25. 01:22
 14/19 anonim ***** válasza:

[link]

B kategória Forgalmi vizsga minősítő lap: 8/34

Vonatkozik manuális, és automata váltós autóra is.

2020. júl. 25. 04:21
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ :) Tudtam én, hogy be kell húzni.. Érdekes amúgy, ha nem kellene behúzni, akkor miért lenne benne kézifék?😂 Hagyjuk is, biztos hogy befogom húzni.
2020. júl. 25. 11:05
 16/19 anonim ***** válasza:
Keress másik szerelőt, mert a tiéd le van maradva 30 évvel. A régi Ladákon meg hasonlókon szokott berohadni, befagyni a kézifék, de azokon is jobbára azért, mert nem használták. Alap, hogy kézifékkel rögzítjük az autót, sőt, ha túl akarod precízkedni, akkor megállsz, kéziféket ehúzod, N, lábfék felenged, majd utána P, így nem a hajtáslánc feszül
2020. júl. 25. 15:38
 17/19 anonim ***** válasza:
Pont egy autó szerelő lenne ilyen buta.?
2020. júl. 25. 18:26
 18/19 A kérdező kommentje:
#17 Én sem értettem az egészet..
2020. júl. 26. 09:02
 19/19 anonim ***** válasza:

" Tudtam én, hogy be kell húzni.. Érdekes amúgy, ha nem kellene behúzni, akkor miért lenne benne kézifék?"

Ha sikerült volna a #11-et megérteni... :D

2020. júl. 26. 13:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!