Támogatnák, hogy az a gépjármű tulajdonos aki kerékpározik is, kedvezményt kapjon a teljesítményadóból?
Ehhez regisztrálni kellene a kerékpár vázszámát egy rendszerbe, fotókkal, típus megjelöléssel, vásárlási idővel. Most is van ilyen rendszer, csak össze kellene kapcsolni a többi rendszerrel. Két személy egy kerékpárt nem regisztrálhat. Az állami rendszerbe rögzített vázszám miatt a kerékpárok lopása is csökkenhet. Ebben segít az UV gravírozás, ami már létezik.
Ezzel még nincs igazolva az, hogy használja is a gépjármű tulajdonos a kerékpárt. De ha a regisztrált kerékpár megfelelően karbantartott és nem például gyerek kerékpárt regisztrál valaki, akkor valószínűsíthető, hogy költött rá és ezért használni is akarja.
Ez is csak a gazdagoknak kedvezne, hogy még több pénz maradjon a zsebükben.
Vagyis nekik érné meg jobban...
Nem kedvezne ez a rendszer senkinek, de nem is lenne semmi értelme.
A legtöbb családban most is van kerékpár, de nem feltétlenül kerékpározik mindenki a családban.
Ez a rendszer minden tekintetben veszteséges lenne, ráadásul értelmetlen is.
Ez teljesen értelmetlen.
Van biciklim, nem is egyszerű típus (azt gondoltam a vásárlásakor, hogy kőkeményen használni fogom, közel 7 számjegyű összeget költöttem rá), de 3 éve nem ültem rajt, máshogy alakult.
Tételezzük föl, hogy van egy iszonyatos erős autóm, és veszek mellé 10ezerért egy "no name" bringát, amit aztán sosem fogok használni.
Viszont, élek a kedvezmény adta lehetőségekkel.
NA ÍGY MEG MINEK???
/azt már meg sem merem kérdezni, hogy egy országos bringa-nyilvántartási rendszer -kb. 4 millió darabbal számolva- mekkora apparátust igényelne, és mennyibe fájna?/
> "Ez is csak a gazdagoknak kedvezne, hogy még több pénz maradjon a zsebükben."
Kisember szemében minden a gazdagoknak kedvez, mert mindenbe belelátja.
Amellett, hogy könnyen kijátszható, és így teljesen értelmetlen, sokkal jobban zavar, hogy nem értem az összefüggést.
Miért kéne a teljesítményadóból kedvezményt kapni egy kerékpár birtoklásáért (vagy akár használatáért)?
Konditerem-bérletért nem jár? Futócipőért? Ásványvízfogyasztásért? Templombajárásért?
És mi van a mozgáskorlátozottakkal, akik tekernének, ha lenne mivel, ugye. Ők nem kapnak kedvezményt, mert a vonat elvitte a lábukat és így nem tudnak bringázni? Mert autót vezetni azért tudnak.
Na de és miért pont a teljesítményadó?
Miért nem kapok kedvezményt a gázszámlából ha macskát tartok?
Miért nem kapok kedvezményt a kenyér árából a teszkóban, ha van nyilvántartott muskátlim?
Ennek az ötletnek se füle se farka.
Értelme nuku, bemegyek lomishoz veszek pár ezresért valami biciklit aztán hajrá kedvezmény?
Ennyi erővel arra ne elgyen kedvezmény, hogy gyaloglok? Lefényképezem a cipőm, ott a bizonyíték. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!