Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Románia Hargita kirándulással...

Mostmondjammeg kérdése:

Románia Hargita kirándulással kapcsolatban tapasztalat kérdés?

Figyelt kérdés

Milyen pénzzel érdemes kimenni Romániába?

EU-t is elfogadnak, de láttam Magyar pénzt elfogadót, de Régi vagy Új Lei fizető eszközt is.

Odáig mennyire milyenek a zsernyákok?

Hova, mit érdemes megnézni Hargitán? Sóbányát, melyiket?

2020. jún. 21. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lejt mindenhol elfogadják. Az "új lej" már több mint 10 éve vezették be, a "régi lejt" szerintem már nem használják.

Zsernyákok ugyanolyanok mint itthon. Ha szabálytalankodsz megbüntetnek, egyébként nem foglalkoznak veled.

Parajdi sóbánya, Gyilkos tó, Békás szoros, Szent-Anna tó, Csíksomlyó. Ezek a slágerek.

Útdíj matricát ne felejts el venni, mert a főutakra is kell.

2020. jún. 21. 12:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Új román lejt vigyél, mivel az a hivatalos fizetőeszköz. Kényelemből van, ahol engedik euró, magyar forint használatát, a régi román lejjel viszont ha nagy ritkán el is fogadják, jól nem jársz, az biztos.
2020. jún. 21. 12:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A régi lej annyira régi, hogy én itt élek, 19 éves vagyok, de élőben még (már) nem láttam. Te honnan akarsz azt hozni? :D
2020. jún. 21. 12:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
2005-ben, azaz 16 évvel ezelőtt vezették be az új román lejt, tehàt otthoni elfekvő készlete mèg lehet valakinek, de igazából csak a román nemzeti bank váltja át a régi lejt újra. Épp ezért írtam azt, hogy ha valaki van is olyan rugalmas, hogy elfogadja, az átváltás viszonylagos nehezkessege miatt aligha jársz jól vele.
2020. jún. 21. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

"EU-t is elfogadnak"

Ilyen pénznem nincs is.

Talán EURO.

2020. jún. 21. 13:59
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A régi lejt 2007-ig lehetett használni! Manapság nincs forgalomban!

Eurót, forintot ha el is fogadnak, nagyon rossz árfolyamon teszik!

Legjobb ha viszel egy bankkártyát; ahol lehet, azzal fizetsz (ez a bank árfolyamán váltja át), ahol nem, ott román lejjel.

2020. jún. 24. 13:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!