Ki a paraszt ebben a helyzetben, a kerékpáros, aki nem kerüli ki a gyalogost, aki a kreékpárúton gyalogol, vagy a gyalogos, aki ott megy, és letojja, hogy jön a kerékpáros?
Jó, akkor csak afele gykpút.
És a másik fele szerinted micsoda?
Bocs, de mi az a gykpút? Először azt hittem, hogy csak elgépeltétek azt, hogy gyalogút.
Osztott út, fele járda, fele kerékpárút.
@14: mondom én, hogy az alapfogalmakkal kellene először tisztában lenned...
Nem "fele járda, fele kerékpárút" hanem gyalog- és kerékpárút - így egyben. Magyarul bringagyász. (KRESZ I. Függelék h/1)
A három úttípusra teljesen különböző szabályok vonatkoznak...
Szóval ez egy gyász, amibe eleve bele van kódolva az általad is említett konfliktus, ami már eleve kizárja a létjogosultságát - és akkor még a fokozott balesetveszélyről nem is beszélve.
Ha egy kerékpáros jót akar magának, elkerüli az ilyen szarokat. Ha nem tud másfele menni, akkor él a KRESZ 13.§ (2) pontjában írt lehetőséggel.
@14: mondom én, hogy az alapfogalmakkal kellene először tisztában lenned...
És mégis honnan kéne tudnom ezt, hogy ennek a rövidítése? A bringagyász szóval is most találkozom először.
"Talán az elvárható, hogy ha valaki egy kérdést tesz fel egy adott típusú közlekedési infrastruktúra használatáról, akkor legalább azt tudja, hogy mi a kérdése tárgya."
Tudom, mi a tárgya, csak ezt a rövidítést nem ismertem. A kérdés különben is arról szól, hogy a gyalogos vagy a kerékpáros-e a bunkó.
@19: márpedig a kérdés arra vonatkozott, ki a bunkó.
Jogilag pedig természetesen mindkettő felelősségre vonható: a gyalogos a KRESZ 32.§(13) és a 13.§(1)i) pontja alapján, a kerékpáros pedig a BKE II. fejezet 7. cikkének 3. pontja alapján...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!