Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Merjek egyedül vezetni?

Merjek egyedül vezetni?

Figyelt kérdés

5 éve van jogsim, az első fél évbe néha vezetgettem, de saját autó hiányában az utóbbi 4.5 év kimaradt, most jutottam el oda hogy autót veszek. Keressek egy oktatót akitől vehetek pár órát és utána menjek egyedül forgalomba, vagy merhetek egyedül is menni rögtön? Úgy istenigazából félelem nincs bennem, sőt alig várom hogy végre volán mögé ülhessek, csak nem tudom az ember mennyit felejthet ennyi idő alatt.

Személyes tapasztalatokat is szívesen várnék a témában azoktol akik hasonló cipőben jártak.

2020. ápr. 29. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
14%

ne keress oktatót...a fő motivációd megvan: alig várod, hogy volán mögé ülhess...

Ilyen pzitív, félelem mentes hozzáállást mostanában nem olvastam. Vedd meg, aztán adj neki!

Neked biztosan menni fog.

(automatát javasolnék, az a legjobb, vagy villanyautót)

2020. ápr. 29. 17:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

oktató

én is ezt szoktam csinálni, ha valami gondom van

nekem is volt olyan, hogy kimaradt pár év ill. valamiben nem voltam biztos,

akinél legutóbb voltam, ő mondta, hogy rengetegen járnak kihagyás ill vezetéstechnika miatt hozzá és ő tanulókat nem is vállal, csak akinek jogsija van

2020. ápr. 29. 17:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én elmennék oktatóval gyakorolni párszor az éles helyzetek előtt. És nem azért, mert enélkül bajod lenne, hanem mert a kérdésed alapja az, hogy nem vagy biztos a tudásodban. Ha egy hozzáértő melléd ül egy-két alkalommal, és esetleg jelez pár dolgot, amin még csiszolnod kellene, de összességében megdicsér, akkor megjön az önbizalmad is, és semmi akadálya nem lesz a balesetmentes közlekedésnek.
2020. ápr. 29. 17:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon sok kihagyás, és még rutinod sem volt, nem úgy tetted le 4-5 évre a kocsit. Szóval mindenképpen ajánlott az oktató mellett vezetni néhány órát.
2020. ápr. 29. 17:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Oktató, nem kérdés. A csekély rutinodat, ami friss jogsisként volt már rég elveszítetted.
2020. ápr. 29. 17:32
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én viszont nem adnék konkrét tanacsot, hogy szúkséged van-e oktatóra, vagy sem, ugyanis nem ismerkek, nem tudom valójában milyen szinten is állsz a vezetéssel.

Normál esetben az oktatót javasolnám, ő fel tudja mérni, hogy megfelelően kezeled-e a különböző forgalmi helyzeteket, de a mostani helyzetben mikor tudsz oktatóval gyakorolni?

Jelenleg tilos, később meg ki tudja mekkora tolongás lesz náluk.

Az is lehetőség, hogy egyedül kezdesz el gyakorolni, nyílván nem azonnal csúcsforgalomban, és kellő óvatossággal... gyorsan kiderül, hogy kell-e némi korrepetálás, vagy boldogulsz egyedül

2020. ápr. 29. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!