Autópályára fel is lehet menni megyei matricával a szomszéd megye első felhajtójánál?
Igen, felhajtásnál is érvényes.
Nem tudom, hogy hol találtad azt a meghatározást, amit írtál.
1.) A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. megyei térképein is látszik, szövegben is úgy szerepel a jelölés, hogy „Adott megyei matricával használható első/utolsó csomópont”. Mindenütt így van, de pl. Fejér megye térképe: [link]
2.) A díjfizetés ellenében használható autópályákról, autóutakról és főutakról szóló 37/2007. (III. 26.) GKM rendelet 2. melléklete tartalmazza részletesen (útszám, csomópont, szelvényszám) az egyes megyei matricák érvényességét: [link]
Pl. a linkelt térképen az M7-es út Fejér megyei matricával a 23-as számú, pusztazámori csomópont (23+000 szelvény) és a 90-es számú, balatonvilágosi csomópont (90+000 szelvény) között használható. A pusztazámori csomópont Pest megyében, a balatonvilágosi csomópont pedig Somogy megyében van.
Ezek a válaszok hasznosak.
Én Bicskéről hol Pest felé, hol Tatabánya felé közlekedek. Pestről elmehetek közvetlenül Tatabányára Fejér megyei matrica nélkül? Nekem úgy tűnik igen, de kérlek erősítsétek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!