Silós vagy ponyvás kamionos cégnél érdemesebb kezdőként elhelyezkedni?
Keres egy ismert silós cég embereket és írták, hogy pályakezdők jelentkezését is várják.
Héten lett meg a CE jogosítványom és gondolkodtam, hogy milyen lenne silóson kezdeni. Van akinek van erről tapasztalata?
Ponyvás ügye.... Waberer's akit javasolják, hogy kezdőként érdemes oda menni, egyetlen egy aggályom, hogy ha rosszul kötök le valamit annak nagyon, de nagyon megiszom a levét, továbbá ha sáskák másznak fel a pótra és megfognak akkor azt gondolják én csempészem őket, vagy pl. ha drogot tesznek fel, akkor is a sofőr szívja meg. Silósra teszik fel akkor meg evidens, hogy nem a én tettem fel, hanem valaki más, mivel nincs rendesen elrejtve, csak fel van téve...
A siló más világ, kicsit jobban oda kell tölteni, különben lefejtésnél némi vákuummal hamar totálkárosra vágod a tartályt.
Ha vna lehetőség silóra, én azt ajánlom. Azok teli rakományt visznek mindig, olyan helyre mennek csak be ami nekik van kiépítve. Sokkal kevesebb szívás van vele, mint egy részrakós ponyvással.
"De siló nincs egész évben."
Miért ne lenne?
mi ez a hülyeség a droggal meg migránsokkal... migránsokkal max akkor fogsz találkozni, ha angolba mész, de akkor meg úgy is van egy parkoló 10km-el a komp előtt, oda ki kell állni, kinyitod a pótkocsit és megnézed vannak-e fent, nagy cucc. Drogot meg nem nagyon szoktak feldobálni a pótkocsira, ha meg megfognak vele akkor a rendőrök sem hülyék, az ajtót az nyitja ki éjjel vagy amikor megállsz amikor akarják, vagy vágnak 1 lyukat a ponyvába és bedobják, vagy felragasztják valahova...
A silósnál az a szopás amikor neked kell bemenni és gőzborotvával kitakarítani, mondjuk kint van 40 fok, be kell öltözni ugye mert vegyszerrel takarítasz meg forró vízzel, gondolhatod milyen jó idő van benne. Tudom, hogy vannak mosók, de van hogy kézzel kell. Meg az ilyen unalmas lehet egy idő után, gondolom megvannak a fix helyek, rövid távok...
A wabihoz nem csak kezdők mennek, aki szereti az igazi kamionozást, a kalandos életet, hogy 2x nem rakodsz szinte soha ugyan annál a cégnél, az oda megy, mert új autók vannak, ha jó frencsájzt fogsz ki akkor meg nem szemétkednek se a fizetésben se a hazajövetellel, se a belfödleztetéssel.
Érdekes, a Supernova sokkal nagyobb szemét tetűláda cég, és azoknak se 2 kamionjuk van, de valahogy arról senki sem beszél... A 2 év amíg a wabinál voltam 1x sem csináltak olyan aljas dolgot amit a supernova 3 hónap alatt megcsinált. De rengeteg sokkal sokkal szarabb cég van, csak valahogy a wabit lett divat szidni. Abból a részből igaz, hogy sok g*ci frencsájz van, aki lehúz pénzzel és ingyen belföldeztet, de vannak normálisok is.
Supernovát még nem is hallottam, mármint a vendégcsillagról hallottam csak a cégről nem.
Wabinak a vezetője aki most megvette az egész kócerájt azt mondta, hogy csökkenti a flottát... bár ki tudja. Gondolom nem jövőre áll át egyik sem az önvezető kamionokra.
"Mert a silót kora ősszel vágják, akkor kihordják a farmra, aztán annyi."
A siló az nem a silókukoricát jelenti, hanem a silótartályos félpótkocsit ember :D :D :D
LoL.
Élelmiszeripari ismeretek volt az egyik szakmaim érettségin, tele volt mezőgazdasággal az A tétel, soha nem hallottam a silókukoricáról. ( városi vagyok mint a szmog ) bár lehet ez ciki, nem is kellett volna leírnom.. na mindegy, lényeg, hogy : Köszönöm a válaszokat.
Majd oda megyek ahova felvesznek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!