Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért olcsóbb mostanában...

Miért olcsóbb mostanában „független szolgáltató ” -val utazni, mint egy céges, pl. egy City taxival?

Figyelt kérdés

Budapesti egyetemista diáklány vagyok (egyébként vidéki), több éve lakom egy Bp.i kollégiumban..

Régen mindig valamelyik céges bp.-i taxi céggel utaztam, ill. hívtam őket.

Általában egyforma árat fizettem ugyanakkora távolságra, de eltérés azért mindig volt!

Viszont mindig sokallottam az árat, de elfogadtam, hogy minden drágul..

Mindig óva intettek a függetlenektől.. hogy ők hiénák, be ne üljek egyikbe sem.

Viszont mostanában éjjel rákényszerültem, hogy velük utazzak, mert a céges diszpécserek udvariatlanul lepasszoltak,hogy minden kocsijuk foglalt…és nem küldenek autót!

És nagyon meglepődtem,ugyanis nagyon korrektek voltak és még kb.20 % -al kevesebbért is vittek haza..mint a City vagy a Főtaxi!

Miért van ez? -van ennek valami oka? -vagy csak szerencsém volt?

Mindenesetre mostanában inkább hozzájuk ülök be!

2019. nov. 15. 16:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten fix tarifa van. Mindenkinek kötelező.

Ha olcsóbb akkor vagy nem pörgette közben az órát a kütyüjével, vagy nem kaptál számlát, és zsebbe ment a lé (utólag kiüti az órából a nyugtát)

2019. nov. 15. 16:59
 2/7 anonim ***** válasza:

BP-en hatósági tarifa van. Ha a hiéna olcsóbban vitt (ami egész hihetetlen és elképesztő szerencse) az csak azért lehet, mert pl. el sem indította vagy utólag kiütötte az órát (tehát lenyúlta az adót).

Amúgy mernék fogadni egy hazaút árában, hogy nem kell sokszor beülnöd független szolgáltatóhoz és lesz egy dupla áras fuvarod is...

2019. nov. 15. 19:07
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Első két válaszolónak fingja sincs az egészről. Mi az hogy zsebbe ment a lé ? Meg hogy nem adózott utána mert nem ütötte a pénztárgépbe? Katás vállalkozó fixen adózik minden hónapban. Miért kockáztatna meg egy félmilliós NAVos bírságot? Nincs neki tétje hogy beüti-e vagy sem mert havi 1 millióig ütheti pénztárgépet. Ki tenné zsebre a taxis pénzét? A taxis teszi zsebre ha beüti ha nem, aztán meg majd abból rendezi a költségeit.
2019. nov. 25. 13:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Neked nincs fingod az egészről, de nem foglak győzködni, kár beléd az idő.
2019. nov. 25. 13:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Segíts nekem akkor mert nekem fingom sincs az egészről. Mondd el mit nem értek és hogy működik az egész. Én írtam egy konkrét dolgot, mégpedig azt hogy ha beüti az órába vagy kitörli neki akkor is ugyan annyi lesz a költsége az adott fuvaron. Várom az észérvéket és tényeket kedves #4-es.

Ha nem esett volna le akkor a #3-as voltam.

2019. nov. 26. 21:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Nyugi 3as, mert igazad is van meg nem is. Ha egyéni vállalkozó és KATÁs akkor valóban nincs tétje a dolognak.. nincs értelme törölni az órából. Viszont ha bérli az autót ( igen, függetlenként is lehet bérelni cégtől és mellé bejelentést kérni, ami altalaban 2 óra) akkor bizony törölni fog, különben nem keresne semmit..
2019. dec. 11. 04:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Kihagytam, h gyakori is a független bérlő vagy "kamu bérlő".. mert azok akik függetlenek nem véletlenül nincsenek cégnél.. egyéni vállalkozóként kell az erkölcsi.. és akkor ne is folytassam... ;)
2019. dec. 11. 04:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!