B kategóriás jogosítvány Vajon eltilthatnak?
2016 május 2.-án kaptam meg a jogosítványomat. Mikor sikeres forgalmi vizsgát kaptam, kérdeztem az oktatómat. Hogy lehet e a sikeres forgalmi vizsgás papírral vezetni, amit a vizsgabiztos a kezembe ad. Azt mondta hogy korántsem, illetve az okmányiroda/kormányablakban kapott papírral sem lehet. Mert az nem vezetői-engedély, közel sem minősül annak. A jogosítványt meg eleve nem kapod meg addig, amíg az EÜ-s vizsga kártyát meg nem kapod. Kérik a kormányablakban, és nem állítsák ki neked addig, el sem intézik a papírjaidat.
De, eltilthatnak ugyan úgy akár hónapokra, vagy évekre is. Az mellé pedig még kapsz egy pénzbírságot is. :)
#8-as!
Én voltam az előtted lévő 7-es válaszoló. Ez már bő 9 hónapos poszt, az meg van? :D
Tudtommal is lehet már már a kormányablakban ki állított papírral vezetni, de szerintem azt a 2-3 napot simán ki lehet várni. Hamar ki küldik a Belügyminisztériumból a jogsit a címre. Már aznap elkezdek intézni, csinálni, mikor el lett intézve hivatalosan a kormányablakban.
DE! Akinek volt már jogosítványa, és megújítsa azt, az megint más, hogy Ő vezet azzal a papírral (ami ugyanaz mint az első jogsinál, mikor az ember csináltassa), a rendes jogsi megérkezéséig. Mert azon a papíron már rajta van, hogy "B" kategóriával rendelkezik, és az indok, hogy miért nincs most plasztik kártya. A legelsőnél meg rajta van hogy első jogosítvány megszerzése. A kettő nem ugyanaz. Én nekem hivatásos már a "B", azért is lett megújítva. Én nyilván 3 napig vezettem és munkába is jártam az autóval. De az más tészta, mint a friss, első jogsisoknál. Azért a rendőr nem szól, és nem is szólhat. Az utóbbinál viszont kérdéses.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!