Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért nem tudok vezetni...

Miért nem tudok vezetni normálisan másfél óra után?

Figyelt kérdés
Nemsokára vizsgázom jogosítványból, de észrevettem, hogy másfél óra után körülbelül annyira nem tudok odafigyelni a dolgokra, h egy záróvonalba beléptem bekanyaradáskor és egyéb ilyen hibáim vannak. A vizsga előtt vezetnem kell 1 órát, vizsga közben pedig nem szállhatok ki, h bocs kéne 10 perc pihi, mert nemtudok vezetni. Ha meglenne jogsi persze max 1 órát vezetnék, mert tudom nem bírnám, és más életével se az enyémmel nem akarok játszani. Viszont, van valami megoldás erre? Ne hibázzak és odatudjak figyelni? Pl. Parkolóban menetelkor kihagytam az indexet 3x egymás után, ha mentünk és parkoltunk.
2019. okt. 21. 15:38
 1/6 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
100%
Meg kell szokni
2019. okt. 21. 15:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen normális jelenség, ezért is van az, hogy a tanulók 2x45 perc gyakorlás után, ha még aznap vezet, legalább egy teljes óra pihenő időt kell(ene) biztosítani.

Az oka is egyértelmű, idegi kifáradás, ami koncentráció vesztéssel jár.

A vizsga előtt egy óra vezetés hasznos, de az némileg másképp működik, mint a gyakorlás, olyankor már tudni lehet ki lesz a vizsgabiztos, a gyakorlás lényegében a vizsgára hangolódásról szól (milyen a forgalom, működnek-e a lámpák, esetleg a vizsgabiztos kedvenc kitérői, stb)

Meg lehet kérni az oktatót, hogy úgy időzítsétek a gyakorlást, hogy a vizsga előtt legyen 15 perc pihenő.

A vizsga ideje max 50 perc, ott kell fittnek lenni, még azzal se foglalkozz, ha esetleg a megelőző gyakorláson voltak hibák.

2019. okt. 21. 15:53
 3/6 anonim ***** válasza:
94%

Mert elfáradsz.

Sok dolog még nem rutinból megy, így koncentrálnod kell, így előbb-utóbb elfáradsz. Ez akkor fog javulni, ha már meglesz a jogsid és sokat vezettél.

2019. okt. 21. 15:54
 4/6 anonim ***** válasza:
Hány órád van? Minél több rutinod lesz, ez megváltozik.
2019. okt. 22. 12:34
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, pontoztam.

38 óránál kérte a vizsgát, azóta voltam 3x 2 héten belül szóval 44.

2019. okt. 22. 17:19
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem biztos nézitek, de hibátlanul sikerült a vizsgám. Köszönöm a válaszokat, mostanában már másfélóránál is több megy.
2019. nov. 11. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!