Segítséget szeretnénk kérni. Nemsokára vizsgátom. Tudom hogy hülyének fogtok nézni. Bajban vagyok ezzel az egyirányú utcával. Azt tudom hogy balról balra jobbról jobbra kell kanyarodni. Pl. Ha balra kell kanyarodni akkor mindig a bal oldalon menjek?
Nem, ott is érvényes a jobbratartás de kellő távolságot kell tartani a parkolóautók mellett, hogy ha véletlenül rád nyitnák az ajtót akkor tudj reagálni.
Utca végén / kereszteződés előtt kell besorolnod balra ha balra akarsz kanyarodni.
Hát ezt most nem nagyon értem....
Ha kereszteződés után is egyenesen mész tovább egyirányú utcába akkor jobbra húzódva teszed azt meg.
6-os! Hát én itt Pesten tudok olyan utcát, ami egyirányú, mindkét oldalon várakoznak, és a megfelelő oldaltávolság megtartása miatt bizony egyenes vonalban nem tuddsz végigmenni.
Kérdező, a kanyarodásnak kell úgy történnie, hogy balra kanyarodás előtt bal szélre húzódsz, jobbra kanyarodás esetén pedig jobbra. Ha többsávos útról van szó, akkor a balra kanyarodás értelemszerűen a bal sávból történik.
Vizsgán ne csinálj olyan még eldugott, szinte forgalommentes utcában végig bal oldalon mész, mert tudod rutinból, hogy balra kell majd kanyarodnod, de amíg nem mondja az oktató, merre menj, addig ez lényegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!