Hogyan zajlik egy repülőre való felszállás?
Kölnből repülök Budapestre . Nem repültem még soha , ezért kérdezem.
Be csekkoltam már online , a jegyet is kinyomtattam . Eurowingssel fogok utazni
Először is tudnod kell, melyik terminálról indul a jaratod, ez a jegyedről kiderül (rövidítve is lehet, pl T3 3-as terminál). Kölnben csak egy terminál van, szóval ez ki is van pipálva.
Belèpve az indulási részre (Departures, itt Abflug/halle), ha van feladandó csomagod, megkeresed az induló járatok között a budapestit és a mellette látható számú pultokhoz kell menned. Ha van ilyen, a Fast Bag Drop sort válaszd. Ha ez megvan vagy nincs feladandó csomagod, akkor keresd meg, melyik kaputól (Gate / Tor) indul a jàratod - ez vagy eleve látszik az előbb említett kijelzőn vagy ha nem, akkor majd a biztonsági ellenőrzés után fog làtszsni. Az első esetben kövesd az adott kapu felé mutató jelzéseket, utóbbi esetben minden jarathoz ugyanarra kell menni, ez esetben kövesd az All passengers vagy To All Gates vagy Security Check feliratokat. A biztonsági ellenőrzésnél helyezd a csomagodat a szalagra (szükség esetén tálcában) és vegyél ki mindent a zsebeidből. Ha van mágnesező fémből készült ékszered, azt is vedd le, ha lehetséges. Fém övcsat esetén vedd le az övedet is. Laptopok, más nagyobb elektronikai eszközök külön tálcába kell menjenek! A folyadékokat tartalmazó zacskót is rakd ki külön. A biztonsági ellenőrzés után kövesd a gépedhez tartozó kapuhoz mutató jeleket. A beszállásra általában legkésőbb 20-30 perccel indulás előtt kell a kapunál jelentkezni. Onnantól csak kövesd a többi utast, nem lehet elrontani. Vagy egy utashídon keresztül kerülsz a gépbe, vagy busszal visznek oda. A gépre szàlláskor ha hátul is be lehet szállni, nézd meg, mit javasolnak a beszállókártyádon (amit online check in során te nyomtattál ki.) keresd meg a helyedet a gépen, csomagjaidat helyezd el a felső csomagtartóban vagy az előtted található ülés alatt , kapcsold be az övedet, kapcsold ki a telefont és élvezd a repülést.
Mindent ki kell pakolni? Nem hinnèm
Az annyi embernek nagyon sok ido lenne
Első válaszoló vagyok:
Írta az előttem lévő, hogy a műszaki cikkeket, övet, és a folyadékot ...vagy pl tusfürdő..ilyenek! Mert átvilágításkor úgyis jelzi, és akkor kipakoltatják veled ,vagy mondják, hogy hagy nézzenek bele a csomagba.
Övet azt általában le szokták venni. Azt is a tálcába teszik. Telefont,azt biztos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!