Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ennyire nem menne a vezetés...

Ennyire nem menne a vezetés az oktatóm miatt?

Figyelt kérdés
Most tanulok vezetni 22 órám van meg. Sajnos az oktatóm eléggé hangulat függő, ha nem figyel rám oda csak a telefonját nyomkodja, akkor nagyon jól megy a vezetés, ő is megdicsér a végén. Viszont, ha velem foglalkozik, egész órán azt hallgatom mi nem megy, ezt ráadásul eléggé bunkó stílusban. Általában engem napok végén fogad amikor fáradt, nyügős. Utálja, ha korrigálással parkolok, mert az ki van számolva centire pontosan, és ha úgy csinálom, ahogy a nagykönyvben meg van írva, akkor elsőre is megy. Ha elsőre beparkolok semmi dícséret, hanem elkezd kifigurázni, milyen arcokat vágtam parkolás közben. Sokszor elég kegyetlen stílusban viselkedik velem, volt hogy könnyes szemmel szálltam ki mellőle. Parkolások nem az igaziak még, pláne a párhuzamosak, mert azokat annyit még nen gyakoroltuk, illetve a helyválasztással is gondjaim vannak. Utóbbi órán kezdte el, hogy én válasszam meg a helyet, ami nem mindig sikerült jól, amiért persze megint eléggé kaptam. Azt érzem ki akarja belőlem húzni a 30. óra vizsgat, folyamazosan azt mondja ezek a hibák 29 óráig korrigálhatóak. Viszont vezetés közben annyira bénának éreztet, hogy azt érzem 50 óra sem lenne elég. Olyan hibák kezdenek az utóbbi par nyűgös órájában előjönni, hogy nem tudok beváltani ( ezzel 18. Óraig semmi problema nem volt), egyszer leffuladtam( 22 ora alatt eloszor, ugy hogy 15. Ora ota alig nyul a pedalhoz). Ezek abszolúz nem voltak jellemzőek. Az oktatóm mondta, hogy félve meg izgulósan vezetek, persze ha megyek 10 métert es varom miert szid le. Teljesen osszeszedetlen kezdek lenni, ugy erzem par oraja jobban ment a vezetes.

2019. aug. 6. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha rosszul érzed magad hagyd ott és menj másik oktatóhoz. Van egy rakás, nem kell magadat szivatni egy mellett.
2019. aug. 6. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Off

Nekem nagyon jól ment az elején :) Aztán úgy ahogy írod kb a 24. óra után már jöttek olyanok ,hogy már nem tudtam rendesen parkolni, elfelejtettem indexelni,néztem a váltót,hogy most melyikbe is vagyok,egyszer még olyan is kicsúszott a számon,hogy akkor most nyomjam be a kuplungot amikor váltani fogok?....oktatóm azt mondta,hogy most lövi magát fejbe. Azért kicsit aggódtam,hogy a végén kezdek durván bénázni,így 2 + órát vettem aztán vizsgáztam és egyetlen hibám az volt (ami soha még tanultam),hogy egyszer lefulladt indulásnál.

2019. aug. 6. 11:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne ess abba a hibába, hogy "mindenki csak kötözködik, pedig én vagyok a jó sofőr!"

Ha a telefonját nyomkodja, valszeg nem figyel annyira rád és az apróbb hibákat észre sem veszi. Ezért a hibákat nem teszi szóvá, te abban a hitben vagy: jól csinálod, - és ha még jobban akarod, még rosszabb lesz.

2019. aug. 6. 11:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok tanulónál megfigyelhető, hogy bizonyos idő után "szét esik".

Ennek az az oka, hogy kezdetben valóban csak a feladatra koncentrál, természetes, hogy hibázik, de még vidzonylag egyszerű forgalmi helyzetekben megfelelő a koncentráció.

Később jönnek a bonyolultabb forgalmi helyzetek, és a néhány óra gyakorlás azt a tév képzetet is eredményetheti, hogy "elég jól vezetek", ami nem igaz, 30-50 óra alatt csak egy nagyon minimális alapot lehet megtanulni, ami csak a további tanuláshoz elég.

A másik része a dolognak, hogy a forgalmi vizsgához közeledve tudat alatt is mindenféle gondolatokon dolgozik, kombinál a tanuló agya amit ő észre sem vesz, de elvonja a figyelmét, ezért elkezd alapvető hibákat véteni - egyszerűen nem figyel, rutinról akar vezetni, ami még nem megy, nem is mehet, hisz nincs még kellő rutinja.

Ezen a helyzeten egy jó oktató segíteni tud, egy rossz meg rontani, ugyanakkor a tanulónak is kellene önkritikával rendelkezni, ha jogos az oktató dorgálása, azt elfogadni.

Természetesen a stílus nem mindegy, de egy szigorú oktató nem feltétlenül rossz.

2019. aug. 6. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!