Ennyire nem menne a vezetés az oktatóm miatt?
Off
Nekem nagyon jól ment az elején :) Aztán úgy ahogy írod kb a 24. óra után már jöttek olyanok ,hogy már nem tudtam rendesen parkolni, elfelejtettem indexelni,néztem a váltót,hogy most melyikbe is vagyok,egyszer még olyan is kicsúszott a számon,hogy akkor most nyomjam be a kuplungot amikor váltani fogok?....oktatóm azt mondta,hogy most lövi magát fejbe. Azért kicsit aggódtam,hogy a végén kezdek durván bénázni,így 2 + órát vettem aztán vizsgáztam és egyetlen hibám az volt (ami soha még tanultam),hogy egyszer lefulladt indulásnál.
Ne ess abba a hibába, hogy "mindenki csak kötözködik, pedig én vagyok a jó sofőr!"
Ha a telefonját nyomkodja, valszeg nem figyel annyira rád és az apróbb hibákat észre sem veszi. Ezért a hibákat nem teszi szóvá, te abban a hitben vagy: jól csinálod, - és ha még jobban akarod, még rosszabb lesz.
Nagyon sok tanulónál megfigyelhető, hogy bizonyos idő után "szét esik".
Ennek az az oka, hogy kezdetben valóban csak a feladatra koncentrál, természetes, hogy hibázik, de még vidzonylag egyszerű forgalmi helyzetekben megfelelő a koncentráció.
Később jönnek a bonyolultabb forgalmi helyzetek, és a néhány óra gyakorlás azt a tév képzetet is eredményetheti, hogy "elég jól vezetek", ami nem igaz, 30-50 óra alatt csak egy nagyon minimális alapot lehet megtanulni, ami csak a további tanuláshoz elég.
A másik része a dolognak, hogy a forgalmi vizsgához közeledve tudat alatt is mindenféle gondolatokon dolgozik, kombinál a tanuló agya amit ő észre sem vesz, de elvonja a figyelmét, ezért elkezd alapvető hibákat véteni - egyszerűen nem figyel, rutinról akar vezetni, ami még nem megy, nem is mehet, hisz nincs még kellő rutinja.
Ezen a helyzeten egy jó oktató segíteni tud, egy rossz meg rontani, ugyanakkor a tanulónak is kellene önkritikával rendelkezni, ha jogos az oktató dorgálása, azt elfogadni.
Természetesen a stílus nem mindegy, de egy szigorú oktató nem feltétlenül rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!