Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tényleg van ilyen szabály...

Tényleg van ilyen szabály hogy az oktatónak kötelessége forgalmi vizsgára küldeni a tanulót ha a szülő kéri (18 elmúltam)?

Figyelt kérdés

Az én esetemben nem is szülőről van szó, hanem anyukám testvéréről, aki szeret beleszólni a dolgaimba. Felhívta az oktatómat hogy tegyen be vizsgára, amikor az oktatóm szerint meg szerintem is még korai volt. Az első forgalmi vizsgámra úgy mentem el, hogy tudtam hogy teljesen esélytelen. Kb. 15 perc után vége is lett, pedig nagyon rendes volt a vizsgabiztos. A második vizsgám előtt már az oktatóm is úgy látta hogy le fogok tudni vizsgázni és tényleg átmentem a legszigorúbb vizsgabiztosnál.

21/L

2019. júl. 29. 15:25
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Felnőtt ember vagy. Miért tűröd, hogy mások beleszóljanak a dolgaidba? Nevetségessé vagy épp szánalmassá teszed magad. Nem tudom, milyen szabályok vonatkoznak az oktatóra, kötelezhető-e arra, hogy vizsgára bocsásson.
2019. júl. 29. 15:28
 2/9 anonim ***** válasza:
79%

30 óra a kötelező minimum, de te is megtapasztaltad, hogy fölösleges addig vizsgára jelentkezni, amíg nincs realitása, hogy sikerül is.

Egyébként nem kell ahhiz szülő, a tanuló kérheti, hogy mégpedig vizsgázni szeretne, olyan esetben "a tanuló kérésére" megjegyzéssel indul a vizsga, ami jelzés a vizsgabiztos felé.

Közeli, távoli hozzátartozónak meg semmi köze ahhoz, hogy mikor menjen a tanuló vizsgázni, hisz elvileg arról semmi fogalma, hogy milyen szinten áll.

2019. júl. 29. 15:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kétlem, hogy lenne ilyen szabály!

18 elmúltál, ne engedd, hogy kötélen rángassanak szüleid vagy éppen rokonok...

Ha szüleidnél laksz akkor azért kell kompromisszum a jó szülői kapcsolat érdekében de akkor sem vagy már kisgyerek.

2019. júl. 29. 15:33
 4/9 A kérdező kommentje:
Mit tudtam volna tenni ? Hiába próbáltam elmagyarázni neki, nem értette meg. Annyi fogalma azért volt róla hogy egyszer beült az órámra, de a vizsga követelményekkel nincs tisztában. Az első 30 órát ő fizette, de utána a többit már én. Amúgy érdekből nem akarok vele összeveszni.
2019. júl. 29. 15:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne is, ilyet nem lehetne mert felnőtt ember dolgába szülő ilyen módon nem szólhat bele, mivel nem gondviselő.
2019. júl. 29. 16:35
 6/9 belapus ***** válasza:
100%

Igaz, csak átfutottam, de nem láttam a gyakorlati vizsgára bocsátás feltételei között olyat, hogy szülő vagy rokon kérésére kötelező lenne a vizsgára küldeni egy tanulót.

[link]

Nyilván az oktató nem akart konfrontálódni.Gratulálok a vizsgádhoz.

2019. júl. 29. 16:43
 7/9 A kérdező kommentje:
belapus, köszönöm :)
2019. júl. 29. 17:35
 8/9 anonim ***** válasza:
70%

Ahogy már írtam, ha megvan a kötelező óra szám "a tanuló kérésére" megjegyzéssel lehet vizsgázni.

Nem kell hozzá rokon, szülő.

2019. júl. 29. 19:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Én még nem akartam vizsgázni, így nem lehetett "tanuló kérésére" megjegyzés. Értem hogy nem kell hozzá, de amikor felhívta már nem tudtam mit tenni. Mondtam az oktatómnak hogy én még nem szeretnék és az volt rá a válasza, hogy neki kötelessége vizsgára küldeni a tanulót ha a szülő kéri.
2019. júl. 29. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!