Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mik a tapasztalataitok,...

Tothan238 kérdése:

Mik a tapasztalataitok, találkoztatok már korrupt vizsgabiztossal?

Figyelt kérdés

2019. aug. 2. 08:49
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
93%
Engem átengedtek kenés nélkül anno, de minden 50-50 megítélésű szituációt (pl. éppen akkor vált sárgára-pirosra a lámpa, amikor odaérsz, satufékezel-e, vagy még átcsusszansz?) behúzott hibának. Lényegében ha bizonyos helyzetekbe belefutottam, akkor fixen kaptam egy vonalat, bármit léptem. Ott elmerengtem azon, hogy ez esetleg másképp lett volna, ha a deákigazolvány előkerül a vizsga előtt.
2020. máj. 30. 12:53
 12/27 anonim ***** válasza:
91%

#9#

Elég kusza, amit írtál, az oktatód vajon mit akart elérni?

Vizsgabiztost megvesztegetni az oktató közreműködése nélkül nem lehet, ha megpróbálod jó eséllyel azonnal felfüggeszti a vizsgát (fél évig új időpontot sem adnak).

Azon meg mi a csodát kell figyelni, hogy milyen autókkal jönnek a vizsgabiztosok? A legtöbb esetben egy másik tanuló autóval érkeznek, akit éppen vizsgáztattak...

Az oktatók nagyon jól ismerik a vizsgabiztosokat, sok vizsgabiztos egyébként oktató is - inkább az számít, hogy ők milyen viszonyban vannak egymással, nem az, hogy milyen autóval érkezett.

Arról meg nem is szólva, ha egy vizsga bázison van 12 vizsgabiztos, azok közül téged egy érdekelhet: akinél vizsgázol (és ekkor már tudja az oktatód, hogy ki lesz az)

Ennek a kérdésnek nem látom a gyakorlati hasznát, nincs a vizsgabiztosok homlokára írva, hogy megvesztegethető-e, és élek a gyanúval, hogy elég sok olyan történhetett már,. amikor a pénz az oktató zsebében maradt a sikeres vizsga után (a vizsgázó nem fogja megkérdezni a vizsgabiztost, hogy megkapta-e a jattot az oktatótól).

Vannak vizsgabázisok, ahol nincs megvesztegetés, máshol meg van - az oktató a kulcs, de lefizetéssel is csak apró hibákat néznek el

2020. máj. 30. 14:34
 13/27 anonim ***** válasza:
85%
A legolcsóbban úgy úszod meg, ha megtanulsz rendesen vezetni. Hidd el, a való életben is kifizetődő lesz majd, anyagilag és erkölcsileg is.
2020. máj. 31. 09:06
 14/27 anonim ***** válasza:
76%
Nem találkoztam ilyennel. Anno még külön volt a rutin és a forgalmi vizsga, mindkettőn egyből átmentem, igaz a forglaminál jó nagy leb.szást kaptam a hibáimért. A környezetemben sem volt olyan, akinél korrupció lett volna a vizsgán, pedig egy rakás családtag, rokon és barát vizsgázott van aki kakoriban, van aki azóta. Egy munkatarsam nemrég vizsgázott Budapesten, ott sem volt korrupció.
2021. szept. 30. 22:52
 15/27 anonim ***** válasza:
85%

Èn kèt vizsgabiztossal találkoztam.

Egyiket se fizettem le.

Elsőre jogos volt a bukás, úgy hogy a hibákat amit húzott korrektek voltak. Talán 1 hibával nem tudtam egyetèrteni, de annak az esetnek nem volt köze a bukáshoz. 2. vizsgán korrekt volt, a vizsgalapon szereplő hibákat tènyleg megcsináltam. Adott nèhány tanácsot, de egèsz úton meg se szólalt. Munkatársam egyet megpróbált lefizetni, neki nem jött össze (nem fogadta el)

2021. okt. 12. 10:08
 16/27 anonim ***** válasza:
66%
Nemrég vizsgáztam, nekünk direkt felhívta az oktatónk mindenki figyelmét, nehogy megpróbáljuk lefizetni a vizsgabiztost, mert az feljelent minket, szerinte csak Pesten lehet lefizetni. Meg is lett az eredménye, előbb a Mozaik utcai vizsgabiztosokat vitték el bilincsben a rendőrök, kicsit később a Vas Gereben utcából vittek be mindenkit.
2021. okt. 12. 16:58
 17/27 anonim ***** válasza:
95%
Konkrétan ismerek is egyet.
2021. okt. 13. 12:00
 18/27 anonim ***** válasza:
74%

Az oktatóm nagyon simlis alak volt, rengeteg penzt kert tolem es nekem mar az elejetol kezdve hangsulyozta, hogy a pénz csak a beugro a vizsgan, ha lefizuzom a vizsgabiztost még az sem jelenti azt, hogy átmegyek..

Tudom valtanom kellett volna mar az elejen oktatot, de a munka + suli mellett csak o tudott alkalmazkodni idoben hozzam, a tobbi oktató nem.

Szoval az elso vizsgan egy oktatom szamara teljesen ismeretlen vizsgaztatot kaptam, aki a 40. percben megbuktatott.

A masodik vizsgamon, pedig erezheto volt, hogy a haverja, vegigbeszelgettek az utat, utvonalat se kellett huznom, hanem tettünk egy 40 perces kört + 3 parkolast kellett csinalnom, a munkamrol kerdezgetett a vizsgabiztos, majd mondta, hogy gratulal, kiszallt a kocsibol. Akkor mondta az oktatom, hogy 30 ezer lesz.

2021. okt. 14. 10:26
 19/27 anonim ***** válasza:
70%
Megjegyzem jobban örültem volna, ha nem kell fizetnem es valoban a tudasom alapjan enged at..
2021. okt. 14. 10:26
 20/27 anonim ***** válasza:
92%

2-féle VB-van az egyik ge-chi a másik másképpen ge-chi.

Nekem 1. forgalmin a végén mikor már visszafelé mentünk kivágódott egy biciklis kb 300méterre a céltól és az oktatóval egyszerre fékeztünk, de mivel oktató belenyúlt bukta volt, mikor megálltunk, láttam nem írt semmit és csak nézett a oktatóra, utána elkezdett írni és mondta hogy bukta, utána mondta az oktatóm hogy deákot kellett volna elővenni....

2. vizsgán körbementem minden oké volt, erre ez a vb-is elkezdett oktatómra nézni, nyúltam volna a megváltó urunkért a deákért erre oktatóm úgy csinált mint aki az övcsatért nyúlt volna hogy kioldja, közbe a kezem vissza meglökte a zsebembe és nézett , végül nem vettem elő a deákot csak egy pzs-t. Vb-gratulált 2 neccesebb hibát átbeszéltünk kezet fogott kiszállt és ment dolgára.

Oktató rákérdett aszongya pénzt akartál elővenni? Mondom igen. Aszongya "még mázli hogy nem vetted elő feljelentett volna" Na mondom faca...

Úgyhogy jah, az oktatók tudják hogy mi a helyzet, kérdezz rá nála hogy mi van, magadnak ne próbálkozz, mert rábacol, ha a genyónál kamera van még letagadni se tudod.

2021. nov. 21. 01:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!