Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autóvásárlás! Ilyen tényleg...

Autóvásárlás! Ilyen tényleg van, vagy csak a kereskedő kamuzik?

Figyelt kérdés
Tehát kinéztem egy autót. Megnéztem és hát nem vagyok szakértő, de jónak tűnik. A kereskedés körül kis szervízutak vannak, ott mentem is fele kivsit. Mondtam a kereskedőnek hogy tetszik, de mivel én nem vagyok szakértő, ezért elvinném egy márkaszervízbe, hogy ott is véleményezzék. A szervíz kb 2-3 kmre van onnan. Erre azt mondta hogy nem lehet, mert nincs az autón biztosítás, így nem mehet forgalomba. Ilyen tényleg van? Vagy csak nem akarja hogy elvigyem? Van okom tartani attól hogy valamit el akar sunyizni?

2019. jún. 13. 18:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem akarja, hogy tüzetesen át legyen nézve az autó. Ha ilyen a hozzáállás akkor felejtős.
2019. jún. 13. 19:05
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Jaja olyan lehet hogy ki van vonatva az ok. De ha bem engedi átnézetni akkor felejtős.
2019. jún. 13. 19:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Feldobja rá a pésrendszámot oszt' máris van rajta biztosítás.

Kerüld el messzire, valami rommá tört szutykot akar rádtukmálni.

2019. jún. 13. 19:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mond azt, hogy akkor elviszitek tréleren oda. Ha erre is nemet mond, akkor biztos át akar vágni.
2019. jún. 13. 19:12
 5/11 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Egy kereskedésnek kellene legyen egy tonna P rendszáma vagy valamilyen kereskedői biztosítása (flotta?), hiszen az autókat próbaútra szokás vinni.

Mi a Váci útra vittük kipróbálni a kocsit egy ottani kereskedésből.

Az általad talált kereskedést messzire elkerülném.

2019. jún. 13. 19:13
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat. Tehát ezt úgy szokás, hogy P rendszámot rak fel és mehet vele, jól értem?
2019. jún. 13. 19:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jól érted.
2019. jún. 13. 19:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne akard negvenni, és felvilágosítani sem kell a P rendszám létezéséről.

Azt nem elfelejtette, egyszerűen nem akarja, hogy átvizsgálják az autót.

Ne csak azt az autót hanyagold, hanem a kereskedőt is.

2019. jún. 13. 20:37
 9/11 A kérdező kommentje:

Hagytam azt...

Ma voltam egy másik helyen is, ott is fura volt. Az autó nagyon szép laikus szemmel. Belülről is pöpec, még ebben az árkategóriában újnak is mondható az autó. Szépen indult is... Mondtam az eladónak, hogy tetszik. De mivel nem vagyok szakértő elvinném egy opel szervízbe. (opelt nézek) Mondta h azt a főnökével kell megbeszélni, de szerinte semmi akadálya. Jött afőnök, modta hogy ő innen el nem viszi. Hozhatok ide akárkit, megnézheti, felemelheti... Nincs p rendszáma, mert 300.000ft és mindig leveszik sokba lenne. Anélkül pedig nem lehet. Ez olyan nagy kérés lenne h mindenki nemet mond rá?

2019. jún. 14. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:
77%

Nem mond rá mindenki nemet, lásd az alkalmazott szerint "semmi akadálya".

Irdatlan nennyiségben állnak a kifényezett roncsok a kereskedésekben, amit nem akarják, hogy a vásárlás előtt átvizsgáljanak.

Felejtős, ha nem engedik, viszlát...

A P-s rendszám valóban 300ezer forint, csakhogy az nem autóra adják ki, hanem személyre, minden valamire való kereskedésnek van P rendszáma, esetleg még több is, azok pontosan arra vannak, hogy a kereskedésben lévő autókkal ki tudjanak menni a közútra.. egy P rendszámmal sok autó használható, amit persze dukumentálni is kell.

2019. jún. 14. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!