Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mennyit, és miként fizet a...

Mennyit, és miként fizet a biztosító?

Figyelt kérdés
Ma belém jött oldalról egy autó, nem adta meg az elsőbbséget, és tolatva a parkolóból nagy gázzal belém jött. Megírtuk a kárbejelentőt, mi lenne a következő lépés? És miként fogja a biztosító megtéríteni az én káromat? Jobb sárvédő, és a futómű ami sérült.

2019. jan. 20. 15:15
 1/4 belapus ***** válasza:

A kárbejelentővel felkeresed ( személyesen vagy online ) a károkozó biztosítóját.

Lehet, hogy kárszakértőt fognak kiküldeni.

Megegyeztek, melyik szervizben javíttatod meg az autót.

Elviszed, megjavítják, ők rendezik a biztosítóval a díjat.

Idő ?Csak tipp: minimum 1 hónap.

2019. jan. 20. 15:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Nekem az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ő számlára kapta a pénzt.
2019. jan. 20. 15:53
 3/4 belapus ***** válasza:

Akkor nyilván ő fizette ki a szervizben a helyreállítás költségét.

Én azt írtam le, ahogy velem történt.Hozzám nem került pénz, és nem én fizettem saját zsebből.

2019. jan. 20. 17:33
 4/4 anonim ***** válasza:

A kárbejelentőt elküldöd a vétkes biztosítójának. Célszerű a honlapjukon, le van írva a pontos menete a dolognak, hogy náluk mit kell csinálni. Pár napon belül jelentkezik a kárszakértő. Kijön megnézni a kocsit (addig ne nyúlj hozzá), felméri a károkat, leírja mi történt pontosan, el kell mesélned újra. Dokumentál mindent. Majd jön az értesítő, célszerű erre e-mail címet megadni. Benne lesz, hogy két opciód van. Vagy a biztosító egy összegben fizet annyit, amennyit szerintük a kár (avulással), vagy pedig viszed a számlákat a javításról, alkatrészekről és annak az összegét fizetik ki neked utólag (szintén avulással).

Előbbi összeg lehet elsőre nem sok, de bontott, utángyártott alkatrészekkel, számla nélküli munkákkal talán ki lehet jönni belőle. Utóbbi lehet több, viszont ott neked kell finanszírozni a javítást és utólag a számlák ellenében fizetnek

2019. jan. 20. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!