Mennyit, és miként fizet a biztosító?
A kárbejelentővel felkeresed ( személyesen vagy online ) a károkozó biztosítóját.
Lehet, hogy kárszakértőt fognak kiküldeni.
Megegyeztek, melyik szervizben javíttatod meg az autót.
Elviszed, megjavítják, ők rendezik a biztosítóval a díjat.
Idő ?Csak tipp: minimum 1 hónap.
Akkor nyilván ő fizette ki a szervizben a helyreállítás költségét.
Én azt írtam le, ahogy velem történt.Hozzám nem került pénz, és nem én fizettem saját zsebből.
A kárbejelentőt elküldöd a vétkes biztosítójának. Célszerű a honlapjukon, le van írva a pontos menete a dolognak, hogy náluk mit kell csinálni. Pár napon belül jelentkezik a kárszakértő. Kijön megnézni a kocsit (addig ne nyúlj hozzá), felméri a károkat, leírja mi történt pontosan, el kell mesélned újra. Dokumentál mindent. Majd jön az értesítő, célszerű erre e-mail címet megadni. Benne lesz, hogy két opciód van. Vagy a biztosító egy összegben fizet annyit, amennyit szerintük a kár (avulással), vagy pedig viszed a számlákat a javításról, alkatrészekről és annak az összegét fizetik ki neked utólag (szintén avulással).
Előbbi összeg lehet elsőre nem sok, de bontott, utángyártott alkatrészekkel, számla nélküli munkákkal talán ki lehet jönni belőle. Utóbbi lehet több, viszont ott neked kell finanszírozni a javítást és utólag a számlák ellenében fizetnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!