Hogy lehet a kötelező biztosításoknál több százezres eltérés?
Kalkuláltam egy 140 lovas, ezres Honda motorkerékpárra, és meglepő eredmények lettek.
19 ezertől 600 ezres éves díjig.
3 biztosító még reális is a 19-26 ezer közti éves árával, aztán 40, 80, de van 3 db 100 ezer fölötti ajánlat is.
Költői kérdés: van olyan elmebeteg, aki pl. a CIG PANNÓNIA EMABIT ZRT.-nél köt évi 600 ezres GFB-t?
Ezt ők tényleg komolyan gondolják? Vagy az ilyen biztosító csak egy pénzmosoda áltevékenysége? Megnézném szívesen, hogy hány ügyfelük van.
"Egy Trabantnál nem fordulhat elő, hogy kevés díj ellenében nagy kárt okozhat?"
Mennyi trabant és mennyi motor van az utakon. Gondolkodj. A trabant nagyjából fából készül és még annyi kárt sem tud okozni - mivel a sebessége is alacsony - mint egy motor.
"És itt nem háromszoros GFB-ről beszélünk, hanem 32-szeresről."
A háromszoros díj az induló összeg. Nem írtam hogy ne lehetne akár 50szeres is...
"Most nem akarok minden kategóriában kalkulálni, de szinte biztos, hogy ők a legdrágábbak mindben. Biztos nem akarnak egy ügyfelet sem. Érdekes üzletpolitika..."
Ránéztem a honlapjukra.
A CIG foglalkozik többek között életbiztosítással, lakásbiztosítással, befektetésekkel. A KGFB ebből nagyságrendileg maximum egy kerekítési hibának számít a többi sokmilliárdos pénzmozgás mellett, így valószínűleg a kötelezőnél kimazsolázták a legkevésbé rizikós ügyfeleket és azok kapnak normális ajánlatot.
Persze vitatkozhatsz még csak nem értem, hogy ha nem érted akkor miért kell összeesküvés-elméleteket gyártani.
Akkor sem értem a logikádat. Tehát ha sok VW Golf van az utakon, akkor több kárt okozhatnak, mint a Trabant, ezért harmincszoros díjat kéne fizetniük?
Vezesd ezt le nekem, kérlek!
Több is a biztosítás díja mint a trabinak. Erre találták ki a teljesítményt figyelembe vevő szorzót. És nem minden golfos okoz balesetet.
De ha egyből nem érted miért rizikósabb egy motorosért vagy egy 70 évesnél jót állni akkor ne is erőltessük...
Kalkuláltam Trabantra is.
ALLIANZ HUNGÁRIA BIZTOSÍTÓ ZRT.
Kötelező biztosítás
Terméktájékoztató
e-GFB
7 920 Ft / év
+ adó: 2 376 Ft
CIG PANNÓNIA EMABIT ZRT.
Kötelező biztosítás
Terméktájékoztató
97 656 Ft / év
+ adó: 29 297 Ft
Áruld már el nekem, hogy ezeknek miért jelent ekkora kockázatot még egy szerencsétlen Trabant is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!