Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Honnan tudom meg hogy atiratta...

Honnan tudom meg hogy atiratta e az autót a tudtomon kívül?

Figyelt kérdés
Kölcsön adtam (kolcsonadasival) az autómat egy rokonomnak. Ő elköltözött, a csekket már egy ideje nem fizeti. Eddig mindig jött felszólító a biztositotol, de most az sem érkezett. Az a sanda gyanúm, hogy atirattak, egy laza okirat-hamisítással. Honnan tudhatnám meg hogy ki a tulaja a saját autómnak?
2018. ápr. 1. 19:16
 1/5 anonim ***** válasza:
67%
Lehet hogy csak a biztosító törölte a nyilvántartásból, nem fizetés miatt.
2018. ápr. 1. 20:01
 2/5 anonim ***** válasza:
9%

Besétálsz az okmányirodába, igazolod magad, és megkéred, hogy nüzzék meg, a neveden van-e az autó.

A válasz csak egy igen, vagy nem lesz, nem adnak ki adatokat.

Nem olyan könnyű adásvételit hamisítani, ha az illető nem tudja a pontos adataidat... viszont, ha az "okosban üzletelésnek" az is része volt, hogy megadtad a személyi igazolványszámodat is az illetőnek, magadnak köszönd a helyzetet, már az első felszólító levél után lépned kellett volna.

2018. ápr. 1. 20:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Mivel írtunk kolcsonadasi szerződést, természetesen az összes adat rajta volt. :( köszönöm a válaszokat!
2018. ápr. 1. 20:53
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Miért nem kérdezed meg a rokonodat?

2. Ha az üzembentartó nem változott, akkor a csekket Továbbra is az üzembentartónak kell fizetnie.

3. Ha nem lett fizetve a biztosítás, akkor díjnemfizetés miatt megszüntették, és ezért nem jön a csekk.

2018. ápr. 1. 22:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a törzskönyvet is odaadtad, akkor tényleg magadra vethetsz. Amíg az nálad van, nem tudják átiratni.
2018. ápr. 3. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!