Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Nem jött meg az idei első...

Nem jött meg az idei első féléves gépjárműadó csekk, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Eddig mindig jött március és szeptember 15 előtt a csekk, be is fizettem rendesen. Most meg nem jött semmi, ma pedig tizenötödike van. Mi lesz így, megbírságolnak?

2018. márc. 15. 17:07
 1/10 belapus ***** válasza:

Két lehetőségben gondolkodnék:

1. A tavalyi adó időarányos részét átutalnám az akkor megadott számlaszámra.Ennek nyilván feltétele, hogy nem változott a gépjármű és meg van a tavalyi értesítés.

2. Felkeresném a polgármesteri hivatal gépjárműadóval foglalkozó irodáját és ott érdeklődnék.Elképzelhető, hogy ott be is lehet fizetni az adót.

2018. márc. 15. 17:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk a családban is az egyik autóra nem jött még meg. Felhívtuk az illetékes elvtársnőt, azt mondta, hogy nyugodjunk meg, már úton van a levél, pénteken, vagy hétfőn érkezik.
2018. márc. 15. 21:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Érdeklődsz a helyi polgár jenő hivatalban. Kicsit több önállóságot várnék el, emberek!
2018. márc. 15. 22:22
 4/10 A kérdező kommentje:

Szóval nekem kell kérni, had fizessek adót!? Szėp kis világ.

Köszönöm a válaszokat.

2018. márc. 16. 08:05
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

Nem szoktam vele kapkodni!

30 ft késedelmi kamatot meg kibírok!

2018. márc. 16. 16:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Igazad van, micsoda egy országban élünk, hogy tízen valahány év alatt egyszer nem kaptál csekket. Arra nem gondoltál, hogy hiba csúszott a rendszerbe vagy valami miatt késik? Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik...
2018. márc. 16. 19:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem az a baj, ha hiba csúszik a rendszerbe, mert valaki téved és nem ér ide időben a csekk, hanem az a baj, ha ezért engem birságolnak majd meg, mert nem adóztam időben.
2018. márc. 17. 20:55
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért nem ártana megkérdezni a polgármesteri hivatal adócsoportját, mert olyan is előfordulhat hogy esetleg a postázás során kallódott el valahol. Ha a hivatal hibájából késik a postázás, akkor meg kell hosszabbítani a befizetési határidőt, vagyis nem szabhat ki rá késedelmi pótlékot. De akkor már eleve így küldik ki. A rendőrt nem érdekli, hogy be van-e fizetve, mert ez egy adóügy, és az adó behajtása (meg nem fizetés esetén) az állami adóhatóság hatáskörébe tartozik. Ha meg beleköt és meg akar büntetni, akkor csak le akar húzni. Ez nem a rendőrség hatáskörébe tartozik.

Tehát érdeklődj, hogy elveszett-e, vagy csak simán késik amiről tudnak. Ha a postán tűnt el az a Te érdeked is, hogy ezt jelezd. Még mindig jobb, mint a postával pereskedni.

2018. márc. 18. 07:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Még nem kaptuk meg, nekünk azt mondták az adóirodában, hogy egy hónapig nem számolnak fel pótdíjat a késedelmes befizetés miatt. Azt nem kérdeztük, hogy ez egyedi és csak erre a csekkre vonatkozik, vagy általában.
2018. márc. 18. 08:15
 10/10 A kérdező kommentje:

No felhítvam a hivatalt. Elmondásuk szerint náluk is és a postán is logisztikai malőr történt, így sok ember nem kapta még meg a csekket. Az ebből adódó késedelmes fizetésért nem birságolnak.

Azért is érdemes volt felhívni a gépjárműadóügyi osztályt, mert lediktáláták az átutaláshoz szükséges közleményt és számlaszámot, így még ma (időben) be tudtam fizetni.

2018. márc. 19. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!