Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjárműadót kinek kell fizetni?

Gépjárműadót kinek kell fizetni?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy autót 2018.január 8-án. Annak rendje és módja szerint át is írattam 15 napon belül, a biztosítast befizettem csekken.

Most 2 hete zaklat az előző tulajdonos, hogy kijött a nevére gépjárműadó címén befizetendő csekk, amit velem akar kifizettetni.

Én viszont úgx gondolom más nevére kiállított csekket nem kötelességem befizetni. Ha majd érkezik a saját nevemre azt természetesen azonnal rendezem.

Most ott tartunk, hogy a munkahelyemre akar bejönni a hölgy, hogy márpedig behozza a csekket és a felét fizessem én mert ő megkérdezte és neki csak az első negyedévet kell redeznie és jobban járok így, mert ha megvárom az én nevemre szóló csekket az sokkal több lesz. Késedelmi kamatokról meg miegymásról írogat nekem.

Vajon én gondolom jól?

És ha ő nem fizeti be ezt a tartozást az autómat tényleg kivonhatják a forgalomból?

2018. márc. 7. 10:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
64%
Bepróbálkozott, de most ez nem jött be neki!
2018. márc. 7. 18:58
 12/13 anonim ***** válasza:
63%

Szólj neki,hogy még az őszi csekk is az övé.:)

Jobb ha befizeti,mert eladáskor az adott év adója még az eladóé (hiába írattad át időben ez a törvény).

2018. márc. 8. 08:46
 13/13 anonim ***** válasza:
67%
Ja és nem vonják ki a forgalomból a kocsid,viszont ő ellenben kapja majd a késedelmi kamatokat és a bírságot...:)
2018. márc. 8. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!