Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjárműadót kinek kell fizetni?

Gépjárműadót kinek kell fizetni?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy autót 2018.január 8-án. Annak rendje és módja szerint át is írattam 15 napon belül, a biztosítast befizettem csekken.

Most 2 hete zaklat az előző tulajdonos, hogy kijött a nevére gépjárműadó címén befizetendő csekk, amit velem akar kifizettetni.

Én viszont úgx gondolom más nevére kiállított csekket nem kötelességem befizetni. Ha majd érkezik a saját nevemre azt természetesen azonnal rendezem.

Most ott tartunk, hogy a munkahelyemre akar bejönni a hölgy, hogy márpedig behozza a csekket és a felét fizessem én mert ő megkérdezte és neki csak az első negyedévet kell redeznie és jobban járok így, mert ha megvárom az én nevemre szóló csekket az sokkal több lesz. Késedelmi kamatokról meg miegymásról írogat nekem.

Vajon én gondolom jól?

És ha ő nem fizeti be ezt a tartozást az autómat tényleg kivonhatják a forgalomból?

2018. márc. 7. 10:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%

Semmi közöd az ő majomsága miatt kapott csekkjėhez.

Jelezze a hivatal felė, hogy eladta. Akkor nem lesz a nevėn, nem kėrik utána az adót. Ennyi. De neked SEMMI kötelessėged nincs fizetni. Majd fizeted a sajátod, ha bejelentetted ės kapod a csekket.

2018. márc. 7. 10:14
 2/13 anonim ***** válasza:
31%

A forgalomból nem tudják kivonni az autót mivel már a te neveden van.

Az eladónak kell bejelenteni kezében az adás-vételi szerződéssel,hogy eladta az autót.

2018. márc. 7. 10:21
 3/13 A kérdező kommentje:

Én a nevemre írattam. Ezzel az én részemről rendezve van.

Tényleg időarányosan ki fogják fizettetni velem majd onnantól számítva hogy megvásároltam az autót? De akkor 2x lesz 1 autóra gépjárműadó fizetve? Na ez az amit nem értek. Vagy nekem már csak jövőre kell fizetni mert január elsején még nem az én tulajdonom volt a jármű?

2018. márc. 7. 10:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az adót annak kell fizetnie, akinek az év első napján a nevén volt a gépjármű.

[link]

2018. márc. 7. 10:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A gépjárműadó egy évre fizetendő. Minden évben annak az üzembentartónak, illetve üzembentartó hiányában tulajdonosnak kell fizetnie, aki az év első napján a hatósági járműnyilvántartásban szerepel.
2018. márc. 7. 10:30
 6/13 D. Brasco ***** válasza:
100%
A 4.-nel a helyes valasz!Ugyhogy mondd a hölgynek hogy nyugodtan fizesse csak be azt a csekket egymaga!
2018. márc. 7. 10:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, akinek a nevén van január 1-jén, az fizeti az egész évet.

Az, hogy ő nincs tisztában a törvénnyel, az nem a te dolgod.

És mondd csak meg neki, hogy ha bemegy a munkahelyedre, akkor feljelented a rendőrségen zaklatásért!

Neked idén semmi fizetési kötelezettséged nincs gépjárműadó ügyben. Ne aggódj, majd küldik a nevedre szóló csekket, ha fizetnivalód lesz.

2018. márc. 7. 11:00
 8/13 anonim ***** válasza:

Nice try a hölgy részéről. :)

Kérdés, h verébnek tud- e nézni téged emiatt. Remélem nem.

2018. márc. 7. 11:20
 9/13 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a gyors választ!

Örülök, hogy ilyen segítőkészek vagytok.

😊

2018. márc. 7. 11:20
 10/13 anonim ***** válasza:
valóban a hölgynek kell fizetni a törvény szerint, pont azért, amiért előttem írták. belegondolva bazi nagy faxság, hogy így van, de mégis ezt írják elő.
2018. márc. 7. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!