Gépjárműadót mikor kell fizetni?
Figyelt kérdés
Nem tudok róla semmit, a neten találtam a mértékét. Fogalmam sincs, hogy nekem kellett volna jelentkeznem, hogy fizetni akarom vagy hogy is működik ez?
Júniusban vettem a 10 éves autót.
Ilyenkor mi a helyzet?
átírási költséget fizettem és az akkor kötelező dolgokat.
segítenétek?
2013. aug. 19. 19:52
1/4 anonim válasza:
Ha a teljesítmény adóra gondolsz, akkor a régi tulaj fizeti egész évben.
2/4 anonim válasza:
Mivel gondolom, átírattad az autót a nevedre, majd decemberben, vagy talán előbb jön a csekk az önkoritól a 2014-es évi adóról.Ebben az évben neked nincs dolgod az adóval. Azt mindig az fizeti, akinek a nevén jan. 1-én az autó volt.
3/4 anonim válasza:
Az adó alanya - vagyis akinek a gépjárműadót meg kell fizetnie -
főszabály szerint a gépjármű azon üzemben tartója, ennek hiányában tulajdonosa, aki/amely az év első napján a hatósági járműnyilvántartásban szerepel;
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Teljesen véletlenül jutott eszembe, hogy hátha kell fizetni még valahova.
Ugye máshova nem kell fizetnem, hogy van autóm?
átírattam, casco és kötelezőt fizetem.
2013. aug. 19. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!