Mi ilyenkor a teendő? (kötelező felelősségbiztosítás)
Autóvásárláskor a kereskedő megkötötte nekem a biztosítást, de túl magas volt a biztosítási díj, ezért én aznap kötöttem egy másik biztosítónál biztosítást. De elég sokára küldték a csekket, ezért befizettem a kereskedő által kötött biztosító által kiküldött csekket. És ennél a biztosítónál szeretnék maradni a jövőben is.
Most az általam kötött biztosítást nem akarja felmondani a biztosító. Kiküldött egy csekket 20 000 párszáz forintról. De közbe meg benne hogy, törlés oka: díjnemfizetés.
Első, köszönöm!
Második, tudom keszekusza, de pont ezaz, hogy a kereskedő által megkötöttet szeretném fizetni továbbra is, hiába "drágább". (Az általam kötöttnél voltak bujtatott költségek, így az a végén még drágábbra jött ki.)
Köszönöm a gyors válaszokat!
Írtam nekik emailt, és ezt a választ kaptam vissza.
"Társaságunk részéről mulasztás nem történt, így nem áll módunkban a szerződés érvénytelenítése." Holott a kiküldött papírra meg ráírták hogy törlés oka: díjnemfizetés.
Végülis akkor hivatkozhatok arra hogy alapból érvénytelen volt ahogy megkötöttem náluk a szerződést mert hogy már volt szerződésem másik biztosítónál?
Szerencséd van, hogy biztosításról van szó, nem másról, mert hiába írták, hogy nem az ő hibájuk, nem áll módjukban törölni, mégis ha nincs befizetve, törlődik.
Mondjuk ezt más esetben nem lehetne megtenni.
ha dnf-fel szűnt meg, akkor bizony gond van.
szerintem egyik biztosításod sem él...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!