Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit csinálok rosszul? Lehet...

Mit csinálok rosszul? Lehet így jogsim bármikor is?

Figyelt kérdés
Sziasztok, eddig 26 órát vezettem. Sajnos a parkolás nem igazán megy... Néha a táblákat sem jut eszembe figyelni. Úgy érzem nem egyre jobban, hanem egyre szarabbul megy az egész. Azt mondta az oktató, hogy 10 órát kell még bennem, utána megprobaljuk a vizsgát, de nem valoszinu hogy menni fog. Ezt érzem is... Azon agyalok, hogy mi van akkor ha a 10 óra letelte után kell vennem még 10et, utána még 10et... Se pénzem, se idegzetem nincs nekem ehhez. Teljesen elkeseredtem. Bármi tanácsot, akármit elfogadok.
2018. febr. 3. 21:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%

Senki nem az oktatóval eltöltött 30-40-50 óra gyakorlás alatt tanul meg vezetni, ott csak egy alapképzést kap, amit már egyedül kell tovább fejlesztenie.

A leírt gondjaid teljesen általánosak, a tanulók nagyon nagy százaléka megküzd azzal.

Pl a parkolásokat úgy tanítják az oktatók, hogy megadnak különböző támpontokat, amelyek segítik a tanulót, de még úgy is nehézséget okoz, hogy a mozgásban lévő autókat a megfelelő pillanatba irányítsák a megfelelő irányba - sok felé kell figyelni, lassan haladni, időben, és jó irányba tekerni a kormányt... nehéz.

Később, amikor már meglesz a kellő rutin, ezeket a megadott támontokat el is felejtik a vezetők, egyszerűen úgy működik a parkolás, hogy egy pillanat alatt felméri az illető, hogy a kiválasztott parkolóhelyre hogy lehet beállni, tudja, érzi, hogy mozog az autó, nem támpontokat keres, arra már nincsen szükség.

Te is el fogsz oda jutni idővel, de nem az oktató mellett, a forgalmi vizsgán az még nem is elvárás... aki szabályosan, veszélyeztetés nélkül végig tud menni a vizsga útvonalon, jogosítványt kaphat, saját felelősségre tanulhatja tovább a vezetést.

2018. febr. 5. 13:45
 12/22 anonim ***** válasza:
38%

Nyugi! Szinte senki sem tesz le jogsit 30 óra alatt. Nekem is kb. 40 volt, úgy hogy egyszer meg is buktam.

Mindenkinél vannak hullámvölgyek, nálam is voltak. Majd elmúlnak.

Viszont érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy nem-e az oktatóval van a baj..pl. rosszul magyarázza a parkolást stb..

2018. febr. 5. 18:04
 13/22 anonim ***** válasza:
33%
Hozzátenném: A legjobb ami lehet hogy télen tanulsz vezetni!! :D Jó sofőr leszel biztos vagyok benne :D
2018. febr. 5. 18:05
 14/22 A kérdező kommentje:
Huhh köszi. Valszeg az a baj hogy az oktatóm úgy állítja be, mintha ez egyedi probléma lenne. De többen írtátok hogy nem, úgyhogy bizti nem velem van a baj! Köszönöm szépen a bátorítast ez most rám fért nagyon :))
2018. febr. 5. 19:38
 15/22 Hovarju ***** válasza:

Azért mert a parkolás nem megy, ne add fel. A városban parkló autók alapján bátran állítom neked, hogy a jogosítvánnyal rendelkezők nagy része sem tud rendesen parkolni.

Nekem van olyan kolléganőm, aki 20 év vezetés után is azt mondja, hogy nem tud tolatni. Mindig olyan parkolóhelyet keres, ahol nem kell tolatnia, vagy a férjét kéri meg rá.

2018. febr. 6. 20:25
 16/22 Hovarju ***** válasza:

Az jutott még eszembe, hogy abba az iskolába, ahová én jelentkeztem volt lehetőség próba vizsgát tenni. Ez abból állt, hogy beült mellénk egy másik oktató - ő volt a "vizsgabiztos" és az elejétől végigvettük a vizsga menetét.

Mindent úgy csináltunk, mint a rendes vizsgán, annyi különbséggel, hogy itt nem volt buktatás.

Végigmentünk az útvonalon, megcsináltam a választott parkolásokat és amikor visszaértünk a kiinduló helyre, akkor a "vizsgabiztos" elsorolta a hibáimat. Volt bőven, néhány olyan is, amiért helyben megbuktattak volna.

Ezután még 10 órát vezettem a rendes vizsgáig. Ez az idő elég volt a hibák kijavítására. És még egy nagy előnye volt, hogy tét nélkül kipróbálhattam mit tudok egyedül, az oktató segítsége nélkül.

Nálatok nincs lehetőség próba vizsgázni?

2018. febr. 6. 20:34
 17/22 A kérdező kommentje:
Próbavizsga nincs, viszont az oktatóval már elég régóta a vizsgát imitaljuk, tehát én csinálom a dolgom, ő megmondja hogy 'na ha most lenne a vizsga akkor már cserélnénk is helyet'...Ergo még sosem voltam annyira ügyes, hogy 'ne buktasson meg'
2018. febr. 6. 21:07
 18/22 anonim ***** válasza:
61%

Az oktatóval már elég régóta a vizsgát imitáljuk = próba vizsga (ha az egy elképzelt vizsga útvonalon történő vezetés)

Az előző kommenthez meg annyit, hogy az már valóban gáz, ha több éves vezetés után sem tanulja meg valaki az alapokat, aminek oka többnyire az, hogy nem is akarja megtanulni (pl beáll helyette más a parkolóba).

Merőleges parkolásoknál sokkal jobb tolatva beállni a parkolóba, ha ott sűrűn állnak az autók.

Az ok egyszerű: beállás előtt belátható a terület, nem vakon kell tolatni, kiálláskor pedig előre menetben ismét elég széles a látómező, ellentétben azzal, ha tolatva kell kiállni egy forgalmas helyen - jobbról-balról a parkoló autók takarják a kilátást, a tükörből meg csak a mögötted lévő terület egy részét látod, azt nem, hogy közeledik-e valami (jármű, gyalogos, kóbor kutya, bármi)

2018. febr. 6. 21:23
 19/22 A kérdező kommentje:
Cirka 2 hónapja vezetek, nem évek óta :) Azelőtt még azt sem tudtam mi fán terem a kuplung vagy a gáz pedál :) Tehát van fejlődés, csak most valamiért megszorultam a parkolásnál. Illetve nem is annyira magával a kicitelezessel van gond, hanem a technikán. Valahogy összvagyok zavarodva, melyiknél kell lehuzodni, melyiknel kell 2 autót előre menni, melyiknél 3at, melyiknél mikor melyik autóhoz kell közel menni... Olyan zavaros az egész.
2018. febr. 6. 22:10
 20/22 anonim ***** válasza:
61%

Nem is neked volt címezve , hanem egy másik példában említett személynek, aki évek alatt sem tanult meg a parkolóba tolatva beállni, valószínűleg azért, mert nem is akarta megtanulni, úgy gondolta, nincs rá szükség.

Azt már neked is címeztem, hogy miért előnyös a merőleges parkolás, hátra menetben.

2018. febr. 6. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!