Gépjármű Adásvétel után elállás a vételtől? Lehetséges ez így?
Üdv mindenkinek. Az alábbi dologban kérném a segítséget.
Kb 1 hónapja adtam el egy papírok nélküli veterán motorkerékpárt adásvételivel amit nem dátumoztunk ki.Ebben hibás vagyok tudom.Megbeszéltük hogy utánanézek hogy papirozható -e.A vevő megtekintette,átnézte,hosszas alkudozás közepette.
A mai nap felhívott a vevő hogy őneki mégsem ér annyit a motor amennyiért megvette, ha nincsenek meg a papirjai visszahozná.
Kérdezem hogy ilyenkor mi a teendő.Adat hiányában az adásvételi érvényes?
A példa nem tökéletes, nagyon sok boltból vásárolt terméktől van elállási joga a vevőnek, amivel titkán élnek ugyan, de létezik.
Használt áruknál ilyen nincs, viszont annak jelentősége lehet, hogy gépjármű adásvétel esetén valóban gépjármű cserélt-e gazdát.
A részleteket nem ismerve, ettől a történettől függetlenül igaz, hogy bizonyos esetekben jogos lehet a reklamáció, sok esetben meg nem az.
Jelképes összegért adta el a vasat, vagy veterán a motorért komolyabb összeget kértél?
Azért ez se mindegy.
A vevő ostobaságát bizonyos határig lehet kihasználni, vigyézva arra, hogy azzal törvényt ne sértsen az eladó (ez is általánosan értendő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!