Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjármű Adásvétel után...

Gépjármű Adásvétel után elállás a vételtől? Lehetséges ez így?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek. Az alábbi dologban kérném a segítséget.

Kb 1 hónapja adtam el egy papírok nélküli veterán motorkerékpárt adásvételivel amit nem dátumoztunk ki.Ebben hibás vagyok tudom.Megbeszéltük hogy utánanézek hogy papirozható -e.A vevő megtekintette,átnézte,hosszas alkudozás közepette.

A mai nap felhívott a vevő hogy őneki mégsem ér annyit a motor amennyiért megvette, ha nincsenek meg a papirjai visszahozná.

Kérdezem hogy ilyenkor mi a teendő.Adat hiányában az adásvételi érvényes?

#szerződés #gépjármű eladás #elállás a vételtől
2017. nov. 10. 22:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A példa nem tökéletes, nagyon sok boltból vásárolt terméktől van elállási joga a vevőnek, amivel titkán élnek ugyan, de létezik.

Használt áruknál ilyen nincs, viszont annak jelentősége lehet, hogy gépjármű adásvétel esetén valóban gépjármű cserélt-e gazdát.

A részleteket nem ismerve, ettől a történettől függetlenül igaz, hogy bizonyos esetekben jogos lehet a reklamáció, sok esetben meg nem az.

Jelképes összegért adta el a vasat, vagy veterán a motorért komolyabb összeget kértél?

Azért ez se mindegy.

A vevő ostobaságát bizonyos határig lehet kihasználni, vigyézva arra, hogy azzal törvényt ne sértsen az eladó (ez is általánosan értendő)

2017. nov. 11. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!