Gépjármű Adásvétel után elállás a vételtől? Lehetséges ez így?
Üdv mindenkinek. Az alábbi dologban kérném a segítséget.
Kb 1 hónapja adtam el egy papírok nélküli veterán motorkerékpárt adásvételivel amit nem dátumoztunk ki.Ebben hibás vagyok tudom.Megbeszéltük hogy utánanézek hogy papirozható -e.A vevő megtekintette,átnézte,hosszas alkudozás közepette.
A mai nap felhívott a vevő hogy őneki mégsem ér annyit a motor amennyiért megvette, ha nincsenek meg a papirjai visszahozná.
Kérdezem hogy ilyenkor mi a teendő.Adat hiányában az adásvételi érvényes?
Papírok nélkül nem lehet gépjárművet eladni, az úgy csak vas, és az is marad.
Nincs jelentősége, hogy van-e dátum az adásvételin, az okmány irodáig nem jut el a vevő., hiányoznak fontos dokumentumok, amelyeket utólagosan nem lehet a semmiből igényelni
Az már más kérdés, és abba nem akarok bele folyni, hogy mennyire tisztességes dolog úgy motort, autót gépjárműként adni-venni, hogy utólag nyomozzátok a forgalomba helyezés lehetőségét, és az adásvétel után derül ki, hogy nem forgalomba helyezhető.
A vevő ostoba volt, az eladó szándékosan, vagy nem szándékosan becsapta, motort akart venni, de ócskavasat kapott helyette.
Lehet az egész történet csak vihar a biliben, de voltak már az ehhez hasonló esetekből csúnya ügyek.
Mivel ez egy veterán motor bármire használhatják amit én nem kérdezgetek.Kiállításra,gyűjteménybe,alkatrésznek,stb.
Ráadásul úgy vitte el hogy látta hogy nem működik,nemvolt szikra stb. Kérdezem én akkor miért vitte el???nem volt kötelező..
1, Milyen adásvételi az amin nincs dátum?
2, A neten 3 mp alatt találsz szabályos gépjármű adásvételit pdf, xls formátumban. Kitöltitek beírjátok, a megjegyzés rovatba, hogy "papírok nélkül, megtekintett állapotban" és akkor most nincs ez az egész.
Szerződést kötni írásban, szóban és ráutaló magatartással lehet.
A szabványos adásvételi csak az okmányirodai átiráshoz szükséges, mivel ennek a roncsnak már semmi papírja nem volt ezért ez itt ez nem játszott.
Én nem adnám vissza a lóvét. Ez az adásvétel akkor is érvényes lenne ha csak egymás tenyerébe csaptatok volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!