Motorkódos autó kaphat OT rendszámot?
Figyelt kérdés
Nagy álmom hogy az autóm megkapja az OT rendszámot. Jelenleg 28 éves, jó pár éve van a tulajdonomban. Most tudtam meg, hogy nem az eredeti motorszám van a forgalmiban, hanem egy úgynevezett motorkód. Emiatt bukhatom a dolgot? Vásárlás után eredetvizsgán nem szóltak, hogy motorkódos.2017. nov. 6. 21:13
1/5 anonim válasza:
mi az, hogy motorkódos??? AF-es ? SZerintem az OT vizsgán az autó eredetiségét vizsgálják. Ha a motor meg az alkatrészek eredetiek, akkor ok lesz. De ha az AF azért van, mert nem az eredeti motorja van benne, akkor biztosan nem.
2/5 anonim válasza:
#1: a motorkód azt jelenti, hogy nem a motor egyedi azonosítója van a forgalmiban, hanem egy motorkód, ami a típust azonosítja. Ennek semmi köze az AF-hez.
Kérdező, ha minden eredeti benne, akkor nem szabad, hogy baj legyen az OT rendszámnál. Az, hogy motorkódos, leginkább a típus sajátossága lehet, emiatt nem tagadhatják meg az OT-sítást.
3/5 anonim válasza:
Miért szeretnél annyira OT rendszámot?
Megtudhatom milyen autó? ÉS gyári állapotban van?
Csak mert nekünk van egy 37 éves kocsink, tök gyári, első tulajtól vettük, kb évi 50 km-t megy, de nem OT-sítjük. Műszakilag rendben van, vizsgázott, biztosítása, mindene van.
4/5 anonim válasza:
1-es vagyok, köszönöm az útba igazítást!
5/5 anonim válasza:
Az én ismerősömnek van egy régi Bogara. Azt mondja, azért nem OT-sítja, mert akkor túl nagy macera járni vele: Nem járkálhatsz csak úgy, mindig menetlevelet kellene írni, mert az OT-s lényege, hogy nem napi forgalomban használod, csak hobbikocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!