Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autóvásárlás, hogyan?

Slash1xhun kérdése:

Autóvásárlás, hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok, most készülök életem első autóját vásárolni. Nagyjából tiszta is minden, viszont a törzskönyves részt nem igazán értem. Ugye ha megvolt az átíratás akkor megkapok minden papírt, viszont az új törzskönyvet két héttel később küldik ki (kb). Ebben az esetben a a régi törzskönyv nálam lesz és addig az helyettesíti az újat, vagy addig az autónak nem lesz törzskönyve, ha a biztosítás, átírás mifene rendben, de az új törzskönyvet várom, akkor vezethetem az autót?

2017. júl. 22. 00:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Vezetheted igen. Átírásnál meg elveszik a régi törzskönyvet, szóval az nem fog nálad maradni.
2017. júl. 22. 07:56
 2/3 anonim ***** válasza:
A törzskönyv kizárólag azért van, hogy az autó tulajdonjogát igazolja, de csak adás-vételnél kell. Amúgy otthon kell tartani. A normál helyzetben a forgalmival és a jogosítványoddal közlekedsz. Arra figyelj, ha megvetted az autót, egyből meg kell kösd a kötelezőt is! (on-line a legegyszerűbb)
2017. júl. 22. 08:26
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a segítséget. Így már világos, akkor lehet online lesz megkötve, még indulás előtt. :D
2017. júl. 23. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!