Tegnap vettem egy személygépkocsit, eredetvizsgán kiderült, a motorszám a forgalmiban lévővel nem egyezik. Mit tehetek, hova forduljak?
Ez a rossz gyakorlat, ami éppen az eredetiség-vizsgálat értelmét veszi el.
Vásárlás előtt kéne elvégeztetnie az eladónak, hogy a vevő láthassa: rendben van az autó.
Annak nincs értelme, hogy a vevő végezteti.
Késő bánat, de vásárláskor kellett volna ellenőrizni az összes azonosítót!
Most azt tudod tenni, hogy kideríted ki cserélt motort, ha az eladó, akkor írtok vele külön a motorról SZÁMMAL egy adásvételit, és legalizálod a motort.
Igazából már nincs motorszám csak motorkód a forgalmiban, ezután már úgy cserélgeted a motorokat, ahogy akarod.
Még valami: nem kellenek verőemberek, csak említsd meg az eladónak, hogy ha nem rendezi a motor dolgát, akkor feljelented csalásért. Ez többnyire segít az érdektelen viselkedésen.
Bár ha nem veszi be ezt a dumát, akkor nehéz dolgod lesz, hiszen aláírtad az adásvételit, amivel elismerted, hogy a forgalmiban szereplő motorral vetted és azóta bármikor kicserélhetted a motort!
Most teljesen le vagyok törve.. a típuszám egyezik, X12XE stimmel , csak a motorszám nem.
Az autó nem lopott , a motor sem körözött.
A rendőrségen voltam , azt mondták , nem nagyon tudnak most mit csinálni , én ezzel az autóval járnék dolgozni, hisz a suzukimat beleadtam , reméltem hogy azt fogjátok írni, hogy ha bemegyek a közlekedési hatósághoz , akkor kap valami AF es emblémát vagy valami, árírják a forgalmiban a számot vagy nem is tudom.. vagy ha csak egy sima adásvételit ír az eladó az hogy működik? Gyerekek végem van, teljesen végem van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!