Segédmotor kötelező biztosítás nélkül, mi a legsúlyosabb büntetés?
Tegnap este vettem egy segédmotort, ma vezettem, megállítottak, kérték a kötelező biztosítást, de az még nem volt kész a motorra. A rendőr feljelentett, mire számíthatok?
Ma már érvénybe is lépett a biztosítás, de csak azután miután megállítottak. Tegnap este már nem volt lehetőségem bejelenteni a motort, de telefonáltam a biztosítónak, azt mondta holnapra kész lesz. Ma mentem a motorral, de elkaptak. Feljelentettek, és azt mondták igazolnom kell a biztosítás meglétét, de csak ha tegnaptól van már, csak akkor jó. De tegnap este vettem, így ez lehetetlen.
Nem lehetetlen, online bármikor lehet biztosítást kötni, amíg az nem történt meg, addig tilos a járművel közlekedni.
Nem fogadják el a kifogásaidat, de nem fognak kibírhatatlan büntetést kiróni.
Akkor van nagy baj, ha balesetet okozol biztosítás nélkül
Mivel ma kaptak el, így nem lehet azzal baj, ha a mai dátummal lép érvénybe a szerződésed.
Tegnap nem mentél vele, utánfutóval vitted haza.
A biztosítási kötvényeden, ha nem tévedek, nem lesz óra és perc feltüntetve, csak a dátum, hónap-nap. Tehát a mai naptól érvényes. Szerintem van rá esély, hogy kidumálható.
Telefonon/neten megkötötted, életbe lépett aznap, de a kötvényt még nem kaptad kézhez.
ne ess pánikba. életszerű a történet, megfellebbezed a bírságot.
(utólag már mindegy, de a vásárláskor is lehet biztosítást kötni mobiltelefonról. azt megmutathatja a versenyző, ha igazoltatják)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!