Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A mai napon vettem egy autót....

A mai napon vettem egy autót. Adásvételivel. Minden papírt megírtunk, kifizettem. Viszont csak itthon vettem észre, hogy a törzskönyv nem azon a néven, mint aki eladta nekem a kocsit. Mi a teendő?

Figyelt kérdés

Ilyenkor mi a teendő?

Létezik olyan, hogy Ő nem íratta a nevére mikor megvette attól akinek a neve a törzskönyvbe van?

2017. ápr. 9. 21:59
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Ha egy cég vette meg, neked meg egy magánszemély adta el, akkor az az adásvételi kb annyit ér, mintha egy darab wc papírt lobogtatnál. Kitörölheted vele tényleg. Neked a cégnek kellene eladnia, nem egy magánszemélynek.

Jó nagy farok voltál, hogy nem béztomeg meg ki a tulaj, és mi kerül az adás-vételibe.

Mondd meg az embernek, hogy feljelentés, ha nem rendezi a dolgot. Es ha úgy adódik, tényleg Menj a rendőrségre (bár téged sem fognak megdícsérni, de sok választásod nincs). Vagy pár "kemény legénnyel" meglátogatod az illetőt (bár nem ismerem az erőviszonyokat).

2017. ápr. 16. 11:12
 22/34 A kérdező kommentje:
Cég vette meg, de a forgalmiba és a törzskönyvbe még az előző tulaj szerepel, akitől a cég vette. Csak a cég nem íratta át. De az adásvételibe nem a cég szerepel, hanem az a magánszemély aki odahozta az autót....
2017. ápr. 16. 11:54
 23/34 anonim ***** válasza:

Erről beszélek. Hogy cég vette a kocsit, neked meg egy magánszemély adta el. Tehát a te adásvételiddel kitörölheted.

Mert ha a cég adta volna el neked, es meglenne az előző tulaj és a cég közötti adásvételi, akkor az már fél siker lenne.

De neked nem a kocsi tulajdonosa adta el (mert attól, hogy nem iratták át, meg ők a tulajdonosok. Sőt, ha elég sokáig vártak, akkor már forgalomból is kivonták (ha az előző tulaj lejelentette, hogy eladta).

Tehát kb olyan, mintha elloptad volna a kocsit...

Kíváncsi leszek, mi lesz a történet vége.

2017. ápr. 16. 12:42
 24/34 A kérdező kommentje:
Forgalomból nincs (még) kivonva, lekértem az adatait. De besétálok a rendőrségre megkérdezni higy mit lehet tenni.
2017. ápr. 16. 13:18
 25/34 anonim ***** válasza:

Azért arra számíts, hogy a rendőrök megkérdezik majd, hogy te miért nem ellenőrizted az adatokat???

És amúgy kik voltak a tanúk?

2017. ápr. 16. 13:22
 26/34 A kérdező kommentje:
Az 1ik tanu barátnőm, a másikat meg az eladó "fogta" az utcán, valami ismerőse...
2017. ápr. 16. 13:31
 27/34 anonim ***** válasza:

Akkor a barátnődnek sem volt több esze. El sem olvasta mit tanúzik le???

En vettem úgy kocsit, hogy az eladó előre kitöltött adatokkal hozta az adasvételit (mondván így gyorsabb). Szépen elkértem mindkettő papírjait, hogy leellenőrizzem, valós adatok kerültek-e bele. A forgalmit meg törzskönyvet Úgyis odaadták, így azt is tudtam ellenőrizni fizetés előtt.

Hogy lehettél Ennyire balfék???

Semmit nem néztél? Legalább jó vétel volt?

2017. ápr. 16. 14:32
 28/34 A kérdező kommentje:
Igen, bal**sz voltam, elismerem. Azonban én végig jóhiszeműen jártam el, nem úgy mint az eladó. A kocsi nagyon sürgősen kellett, örültem hogy találtam egyet a közelben. Viszont az eladó érdeke is hogy rendeződjön a dolog, mivel az általa "fogott" tanut is elő fogják venni, márpedig azis csak aláírta... tehát ha feljelentés lesz, az eladót kb keresztre feszítik ezért...
2017. ápr. 16. 20:24
 29/34 A kérdező kommentje:
Voltam az imént az okmányirodában. Természetesen nem írták át a kocsit. Ugyanakkor az eladó sem jelentette hogy eladta. Egy cég nevén van a kocsi, az pedig aki nekem eladta, valószínüleg ennek a cégnek lehet az ügyvezetője. A hivatalban kaptam igazolást, hogy megjelentem átírás céljából, azonban az eladó jibájából a szerződések folytonossága nem tisztázott. Kérdésemre, hogy akkor mi lesz így a 15 nappal, azt mondták hogy semmi, mivel megvan az igazolás, majd ha esetleg tudunk megfelelő adásvételit írni, akkor menjek be és megcsinálják. Tehát az én olvasatomban ez annyit tesz, hogy akár át se írassam, mivel az eladó mondhatjuk hogy elérhetetlen....
2017. ápr. 20. 12:45
 30/34 anonim ***** válasza:

Azzal semmit nem oldasz meg, ha "nem átíratható" címszó alatt nem teszel további lépéseket.

Ebből sajna rendőrségi ügy lesz, vagy te teszel feljelentést, vagy téged fognak feljelenteni, ha rendezetlen papírokkal használod az autót.

Kellemetlen.

2017. ápr. 20. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!