A mai napon vettem egy autót. Adásvételivel. Minden papírt megírtunk, kifizettem. Viszont csak itthon vettem észre, hogy a törzskönyv nem azon a néven, mint aki eladta nekem a kocsit. Mi a teendő?
Ilyenkor mi a teendő?
Létezik olyan, hogy Ő nem íratta a nevére mikor megvette attól akinek a neve a törzskönyvbe van?
Így akkor sem lehet átíratni, akkor bizonyítani kell a folyamatos adásvételi láncot. Tehát a törzskönyv szerinti tulajdonos X, ő eladja Y-nak, Y meg továbbadja neked. Ilyenkor ugye írsz adásvételit Y-nal és a törzskönyv meg a forgalmi mellé megkapod az X és Y közötti adásvételi szerződést is.
Anélkül nem lehet átírni. Ennyi erővel bejössz ide hozzánk éjszaka, elviszed az én autóm papírjait meg a kocsit, aztán holnap eladod... ...azért ennyire könnyen nem megy.
Az adásvételin az eladó adatainak egyezni kell a törzskönyvön feltüntetett tulajdonos adataival - az okmányirodában dokumentumokból dolgoznak, ők ezt az egyezést nézik meg.
Kereskedő nem íratja át a saját nevére az autókat, ő csak közvetítő marad.
Magánszemély esetében már lehet kavarás, ha olyan autót akar eladni, ami nincs a nevére íratva...
Neked kell sejteni, mi történt, de ajánlott minél hamarabb bevinni a papírokat az okmányirodába, s megkérdezni, hogy átíratható-e az autó (kell hozzá eredetiség vizsgálat igazolás, de fölösleges, ha nem írják át)
most kértem le a webes ügysegédből az autó adatait.
azt sajnos nem írják kinek a nevén van, de a legalsó sorban a "forgalmazási korlátozás ténye": IGEN
valamint az utolsó km óra állás rogzítés dátuma: 2017.03.21.
Hmm... Te sem voltál körültekintő, de az eladóként szereplő személy meg kifejezetten nem jogkövető magatartást tanúsított.
Innentől vagy lehet futni a rendőrségre vagy megkeresni az eladót. Vagy próbálni megkeresni és ha nem sikerül rávenni, hogy cseréljétek vissza a kocsit meg a lóvét, akkor utána lehet menni a rendőrségre.
De ha találkozol vele esetleg, akkor ne egyedül menj, hanem a haverokkal.
Mennyit fizettél a gépért?
"filléres" tétel volt. lóti-futi kocsinak vettem, 95-ös renault r19. 115.000-ért. de nemis eze lényeg.
az előbb felhívtam az embert. nem íratta át amikor ő megvette.... így már érthető hogy miért nem egyezik az eladó a törzskönyvvel és a forgalmival...
"nem íratta át amikor ő megvette.... így már érthető hogy miért nem egyezik az eladó a törzskönyvvel és a forgalmival..."
De az ő adásvételijét szedje elő, mert különben ugyanúgy szarban vagy.
És mi az a forgalmazási korlátozás amit a netes lekérdezésben láttál?
azt mondta hogy holnap feladja postán az ő adásvételijét.
ez a forgalmazási korlátozás nem tudom mit takarhat. a másik kocsimon akkor volt ilyen mikor még hitel volt rajta. de ezen kizártnak tartom hogy hitel legyen. esetleg az lehet, hogy amiért nem íratta át, és letelt a 15 nap, az okmányiroda tette rá ezt a korlátot.
nahh. az ügy sajnos még mindig nem oldódott meg, sőt!
a helyzet a következő:
Eladó megvette XY-tól az autót, a saját cége nevére. Eladó nem íratta át, hanem eladta nekem magánszemélyként. Így nyilván nem fogja az okmányiroda átírni a kocsit. Kellene ugye az az adásvételi, amit eladó írt XY-al. Viszont eladó szinte elérhetetlen, ilyen-olyan indokkal nincs otthon, nem ér rá, stb. Ma napon meg volt beszélve a találka, természetesen nem jelent meg. Mikor felhívtam, még ő ordított velem a telefonba. Na ilyenkor mi a teendő? Jelentsem fel? Ha feljelentem, akkor mi fog történni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!