Sárvédőívek szélesítése papírozás nélkül?
Szeretnék egy sufniautót építeni, de úgy, hogy akár le is lehessen műszakiztatni. Így csak olyan módosításokat végeznék el, amik vagy papírozás nélkül, vagy csak egy műbizonylattal elvégezhetők. Tervben van szélesebb felni, de úgy tudom, ez nem az egyszerűbb esetek közé tartozik. Úgyhogy lenne egy szett normál felni és egy szett széles, közúton a normállal közlekednék. De a széles felni miatt szükség van a sárvédőív kitágítására, gyakorlatilag felgyűrném, hogy ne legyen útban. Ilyen, gyűrött ívekkel át tudna menni műszakin? Mivel nem tartóelem, és nem is törőzóna, én úgy gondolnám, hogy igen. Így áttolnám műszakin, aztán kerülne rá levehető, csavarral rögzített széles sárvédőív, ami eltakarja a ronda felgyűrtet.
Vagy talán az is járható út, hogy levágnék a régi sárvédőívből, és véglegesen felraknék egy szélesebbet. Melyik módszert és mennyire tolerálják műszakin?
A szélesítést biztos, hogy nem tolerálják, de attól is függ, hol élsz / hol műszakizik. A felhajtással lehet kísérletezni, elvileg az átmehet, mint sérült karosszéria elem, bár elég egyértelmű, hogy miért sérült meg :)
Nem tudom, milyen autóról van szó, de HA csavarral cserélhetők az elemek és HA találsz bontóban hozzá, akkor tarthatsz egy "vizsgaszettet" a sárvédőkből. Vagy vidd el vizsgára az átalakítás előtt közvetlenül és akkor van két jó éved, addigra úgyis ráunsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!